A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
17:30KézilabdaHungary-Sweden
HUNMagyarország
20:35VízilabdaHungary-USA
NyílNyíl

Pályázni lehet munkabér kiegészítésére

Vágólapra másolva!
A válságra hivatkozva az utóbbi időben több cég jelentette be, hogy a kisebb termelés miatt négynaposra csökkenti a munkahetet, amivel a dolgozók arányosan kevesebb fizetéshez jutnak. Várhatóan ma jelennek meg azok a pályázatok, amelyekkel a cégek állami forrásból bértámogatást igényelhetnek a kieső munkabér pótlására. Cserében azonban meg kell tartaniuk a dolgozókat.
Vágólapra másolva!

Várhatóan ma teszik közzé az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány honlapján (www. ofa.hu) a csökkentett munkaidőhöz kapcsolódó bértámogatás-pályázat részvételi feltételeit. A kormány 6 milliárd forintot különített el erre a pályázatra a költségvetésből - tudta meg a Világgazdaság Tukacs István kormánybiztostól.

A bértámogatás kérdése akkor került előtérbe, amikor több cég a válságra hivatkozva a kisebb termelés miatt négynapos munkahetet vezetett be. A csökkentett munkaidőhöz azonban arányosan kisebb bér is társul. Ezt pótolná ki a munkáltató a pályázatból nyerhető pénzzel, így a munkavállaló bére nem vagy csak kismértékben csökkenne.

Cserébe meg kell tartani a munkaerőt

A bértámogatásért cserébe azonban komoly feltételeknek kell majd megfelelni, például garanciát kell vállalni az érintett dolgozók megtartására - szögezte le Tukacs István, hozzátéve, hogy a többi pályázati kritérium, a rajtja, kiírásának pontos időpontja csak ma lát napvilágot. A kormánybiztos a gazdasági napilapnak elmondta, minden korábbi ellenkező híreszteléssel szemben a kormány sem a verseny-, sem pedig a közszférában nem akarja bevezetni a négynapos munkahét intézményét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!