Gázspray-vel támadt egymásra Mesterházy híve és szidalmazója

Vágólapra másolva!
Gázspray-vel támadt egymásra egy MSZP szimpatizáns és a párt egyik várpalotai rendezvényén pfujoló csoport. A szocialistákat támogató idős férfi állítja, hogy nála nem gázspray, hanem csak a flakonos gyógyszere volt, de az MTI tudósítója szerint ő kezdte az összetűzést. A rendőrséget nem értesítették a helyszínen tartózkodók, de kivizsgálják az ügyet.
Vágólapra másolva!

Összetűzésbe keveredett egy MSZP szimpatizáns és egy csoport, amely a szocialista miniszterelnök-jelöltet, Mesterházy Attilát szidalmazta a párt várpalotai lakossági fóruma előtt. Az MTI munkatársa szerint a szocialista szimpatizáns fújta először a fórum helyszíne előtt tartózkodó, Mesterházy Attila ellen tüntető emberek felé, majd ezt egy magát jobbikosnak nevező nő a nála lévő gázspray-vel viszonozta.

A Veszprém megyei rendőrség sajtórefense, Váradi Piroska az [origo] kérdésére azt közölte: nem érkezett hozzájuk bejelentés arról, hogy a rendezvényt bármi megzavarta volna. A képek alapján viszont utánajárnak, szükség van-e eljárás indítására garázdaság miatt.

Fotó: MTI

Deák Istvánné, a térség szocialista országgyűlési képviselője szombaton az MTI-vel azt közölte: a megsérült férfi állítása szerint azért ment oda a Mesterházy Attila szocialista kormányfőjelölt ellen demonstráló csoporthoz, hogy kérdőre vonja őket, miért kiabálják azt, hogy "Hazaáruló!".

Közben vette észre, hogy az egyik nő előkapott egy spray-t, amitől ő nagyon megijedt, ezért elővette a zsebéből azt a spray-t, amely azért volt nála, mert szívbeteg. A szívgyógyszert tartalmazó spray-vel ugyanakkor nem fújt le senkit állítása szerint. Deák Istvánné hozzátette: a férfinak kimosták a szemét, orvos is megnézte; azt tervezi, hogy feljelentést tesz.

Az MTI munkatársa viszont úgy látta, hogy a szocialista szimpatizáns férfi fújt először.

Előzőleg az 50 tagú csoport közbekiabálással zavarta meg Mesterházy Attilának a nőnapi rendezvényen elmondott beszédét, majd amikor a szocialista miniszterelnök-jelölt elhagyta az épületet, ott szintén demonstrálók fogadták és azt kiabálták: "Hazaáruló!".

Budai Bernadett, az MSZP szóvivője azt mondta: a helyi szocialisták tájékoztatása alapján egy szóváltás történt, mikor az MSZP egyik szimpatizánsa azt kérdezte Mesterházy Attilára utalva a "hazaárulózó" csoporttól, vajon hogy lehet egy 35 éves ember hazaáruló.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!