Gyurcsány emberei a momentumos terézvárosi polgármester körül

Vágólapra másolva!
Több, Gyurcsány Ferenchez köthető személy kötött ki a momentumos Soproni Tamás vezette terézvárosi önkormányzatnál - írja tényfeltáró cikkében a Kontra. De Karácsony Gergely főpolgármester korábbi céges embere, sajtófőnöke és kabinetfőnök-helyettese is a pesti kerületben kapott állást. 
Vágólapra másolva!

Temesvári Szilvia Karácsony távozását követően beltag volt a főpolgármester családi vállalkozásában, a Social Report Bt.-ben, ami azt mutatja, hogy a politikus szűk bizalmi körébe tartozott. Mint ismert, a cég tíz alkalommal, összesen mintegy 21,5 millió forintos megbízást kapott a Gyurcsány-kormánytól, egész pontosan a Horn Gábor vezette Miniszterelnöki Hivatal (MeH) koordinációs államtitkárságtól.

A Párbeszéd megalapítása után Temesvári követve Karácsonyt, csatlakozott a párthoz, ahol két országgyűlési képviselő, Tordai Bence és Kocsis-Cake Olivio munkatársaként tevékenykedett. Végül Terézvárosban, Soproni Tamás mellett kötött ki: a Kontra információi szerint alpolgármesterként a 897 ezres havi tiszteletdíja mellett 134 ezer forintos költségtérítést, valamint egy 450 ezres cafetériakeretet is kap.

Hasonlóan a párbeszédes főpolgármester környezetéből került ki a momentumos polgármester sajtófőnöke. Hikádé Beáta korábban Zuglóban, Karácsony mellett is hasonló munkakörben dolgozott, ezt megelőzően a Demszky-féle városházán szolgált sajtóreferensként. Neve akkor vált országosan ismertté, amikor magát függetlenként beállítva nyílt levelet írt Tarlós István főpolgármesternek, amiért nem alkalmazta tovább.

Hikádé szintén jól járt Sopronival: az önkormányzat most éppen havi 800 ezerért alkalmazza. A portál azt írja, hogy a kimagasló fizetés vélhetően komoly feszültséget okoz a többi sajtós körében. Erre utal, hogy bérének nyilvánosságra kerülésével felmondott Kertész Anna, a Terézváros Magazin főszerkesztője.

Átmentette Karácsony Gergely embereit Terézvárosba Forrás: Facebook/Soproni Tamás

Soproni Tóth Miklóst, Karácsony zuglói kabinetvezető-helyettesét is leigazolta. Közel sem mellékes, hogy a politikai tanácsadó a kézezres évek elején-közepén együtt dolgozott a főpolgármesterrel, még a Gyurcsány-féle Miniszterelnöki Hivatalban. Ellentétben Temesvárival és Hikádéval, Tóth fizetése nem derült ki, hiába kérdezett rá a Kontra.

"Milyen érdekes, hogy Soproni úgy kezdett hozzá az új politikai korszak megalapozásához, hogy leigazolt számos, 2010 előtt már leszerepelt figurát, akiknek az életútja szorosan a főpolgármesteréhez kötődik" - kommentálta a lap a momentumos kerületvezetőt körbevevő személyek életútját.

A cikk arról is beszámolt, hogy Gálvölgyi János lánya, Gálvölgyi Dóra szintén a pesti városrészben helyezkedett el. Jelenleg az Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtér üzemeltetését ellátó önkormányzati cég vezérigazgatójaként tevékenykedik. Gálvölgyi egyébként korábban a DK rendezvényigazgatójaként dolgozott, ami jól mutatja, mekkora az átjárás Gyurcsány Ferencék és a Momentum között. Nem is csoda: a baloldalt - ahogy számtalanszor megírtuk - Gyurcsány irányítja,

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!