Szerényebb Saab-célok

Vágólapra másolva!
250 ezer helyett csupán 160-170 ezer eladott autóval számol 2007-ben a Saab. Ennek ellenére a korábban nagy veszteségeket termelő márka idén akár már nullaszaldós is lehet.
Vágólapra másolva!

Carl-Peter Forster, a GM új európai főnöke idén 160-170 ezer Saab eladását célozta meg, holott nemrég leváltott elődje, Peter Augustsson korábban még 250 ezer Saab értékesítésével számolt. A General Motors azért kényszerült szerényebb eladási terv készítésére, mert az eredeti prognózis helyett tavaly mindössze 133 167 darabot sikerült értékesíteni a svéd márka termékeiből világszerte. Azonban a visszafogott célok és az elkövetkező években várható modelldömping segíthetnek abban, hogy a Saab előbb-utóbb újra nyereségessé válhasson.

Nemsokára hazánkba is megérkezik a frissített 9-3-as, és jövőre jön a teljesen új 9-5-ös is. Ezek után egy középkategóriás, 9-4 X névre keresztelt szabadidő-autóval, valamint egy 9-1 elnevezésű kompakt modellel jelentkezhet a svéd márka. Örömteli hír, hogy a jövő Saab modelljeinek karosszériáját a GM európai tervezőközpontja készíti majd el, amely többek közt a megnyerő megjelenésű Aero-X-ért is felelős.

Forrás: [origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről