Vágólapra másolva!
Lassítják az alternatív technológiák kutatását és fejlesztését a hibridekre költött hatalmas összegek, állítja egy francia kutatócsoport.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt években nem múlik el hónap anélkül, hogy legalább egy gyártó ne mutatna be friss képeket vagy információkat új hibridjéről, vagy hogy egy cég ne biztosítaná az autós világot a környezetbarát technológia mellett való elkötelezettségével. Egy francia kutatócsoport azonban most felhívta a figyelmet a hibrid autók veszélyeire, mivel az ebbe a technológiákba ölt dollármilliók a hidrogéncellás és teljesen elektromos autók elől nyelik el a kutatásra és fejlesztésre szánt pénzeket. Ez utóbbi két koncepcióval ellentétben a hibrideknek a hagyományos kocsikhoz hasonlóan szükségük van fosszilis üzemanyagra, hogy működőképesek legyenek, ezért nem számítanak a legzöldebb négykerekűek közé. Ráadásul nem egy kis dízel és benzines modell is jobb fogyasztással rendelkezik az olyan hibrideknél, mint például a Toyota Prius.

Jean-Jacques Chanaron és Julius Teske kutatók a probléma lényegét a vásárlók tudatos dezinformálásában látják. A hibrid technológiát olyan sokan elfogadják a legzöldebb technológiának, hogy szinte követelik a gyártóktól, hogy ezen modellek fejlesztésére fordítsanak nagy pénzeket. Ennek köszönhetően azoknak a cégeknek, amelyek versenyben kívánnak maradni a globális piacon, akkor is muszáj hibrideket fejleszteniük, ha valójában alternatív, "zöld" megoldásokban látják a jövőt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!