A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A Jobbik korlátozná az állami autóhasználatot

Vágólapra másolva!
A Jobbik kevesebb állami autót szeretne, és megszabná, hogy milyen beosztáshoz mennyire erős autót lehetne választani. Ennek érdekében törvényjavaslatot nyújtanak be az Országgyűlésnek az állami és önkormányzati vezetők által használt gépkocsik teljesítményének korlátozása érdekében - jelentette be Volner János, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

Forrás: MTI/Beliczay László

Volner elmondta, a Jobbik elvárja az ország és a települések vezetőitől, hogy ha áldozatokat követelnek az állampolgároktól, akkor ők is tanúsítsanak mértékletességet. Ennek érdekében a Jobbik javaslata szerint a jövőben csak a miniszterelnök és a köztársasági elnök használhatna korlátozás nélküli teljesítményű hivatali gépjárművet.

A miniszterek és a többi közjogi méltóság legfeljebb 2500 köbcentiméteres és 204 lóerős, az államtitkárok és a pártok elnökei és frakcióvezetői maximum 2000 köbcentis és 163 lóerős, a polgármesterek, a központi államigazgatási szervek vezetői és az egyéb állami és önkormányzati többségi tulajdonban lévő cégek vezetői legfeljebb 1600 köbcentis és 136 lóerős hivatali gépjárművet használhatnának.

Volner János hozzátette: a törvényjavaslat szerint a légkondicionáló lenne a legnagyobb igénybe vehető extrafelszerelés. A jobbikos képviselő szerint óriási a pazarlás a rendszerben nemzetközi összehasonlításban is, hiszen amíg a magyar Állami Számvevőszék (ÁSZ) 28 hivatali gépkocsit használ, addig a német számvevőszék mindössze egyet. Az ellenzéki politikus hangsúlyozta, hogy ki fogják kényszeríteni a törvény elfogadását. Szavai szerint a törvény általános vitára bocsátásáról döntő parlamenti bizottsági ülésre elhívják majd a sajtót, hogy az a képviselő, aki nemmel szavaz a javaslatra, számoljon el azzal, miért nem hajlandó takarékoskodni az állami pénzzel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!