A 7-es BMW-t veszi célba a legnagyobb Kia

Kia K9
Vágólapra másolva!
A koreaiak első nagyautója hátsókerék-hajtású K9 formavilága a 7-es BMW-re emlékeztet. Tízfokozatú automata váltót és hat-nyolchengeres motorokat kap.
Vágólapra másolva!

Forrás: Kia

Szó szerint minden eddiginél nagyobb dobással készül a Kia, hivatalosan is bemutatták történetük első nagyautóját. A fejlesztéshez az alapokat a konszerntárs Hyundai Equustól vették, de sokat dolgoztak rajta, hogy a belpiacon K9 névre keresztelt limuzin a Kiához köthető legyen.

Forrás: Kia

Erről árulkodik a hűtőrácsa és a neve is, melynek K betűje a márkára, Koreára, a görög kratos (erőteljes, domináns, uralkodó) és az angol kinetic (aktív, dinamikus) szavakra is utal. A 7-es BMW ellenfeléről a gyáriak egyelőre nem árultak el műszaki adatokat, csupán utaltak rá, hogy a technikai részletek harmonizálnak a külső megjelenéssel.

Forrás: Kia

Többek között a neves prémiummárkáknál is újdonságot jelentő, LED-es fényszóróra és egy tízfokozatú (!) automata váltóra is lehet számítani. A hajtásláncról egyelőre annyi derült ki, hogy V6-os és V8-as motorokat kap, melyek a hátsó kerekeket hajtják. A Kiának komoly tervei vannak a prémiumkategóriába is belépőt jelentő K9-cel, melynek export piacokra szánt nevét egyelőre titkolják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről