A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Így kell elkerülni a frontális ütközést

Vágólapra másolva!
Ha már elkerülhetetlen a baleset, egy-két másodperc alatt kell dönteni arról, hogy melyik lehetőség a legkisebb rossz. Rengeteg halállal végződő frontális ütközést lehetne elkerülni, ha a kormányt félrerántva a sofőrök inkább az út szélét vennék célba, mint ahogy a videón szereplő motoros is tette. Ez persze nem mentesíti az alól, hogy a szerpentinen száguldozva nagyot hibázott.
Vágólapra másolva!

A sisakra rögzített GoPro kamerával rengeteg motoros veszi fel az utazásait. Most is egy ilyen kirándulás képsorait látjuk, egy angliai kanyargós vidéki úton halad a két motoros, ha nem is versenytempóban, de elég gyorsan. A forgalom szinte nulla, talán ez bátorította fel a kamerás illetőt.

2:20-nál egy erősebb gázadással megelőzi a társát, átlépve a dupla záróvonalat, majd nagy sebességgel egy bal kanyarba hajt. Innen viszont a lendület miatt csak a szembejövő sávba tud fordulni, ahol pont egy autó jön szembe. A motoros jó döntésével és gyors reflexeivel elkerüli az ütközést és inkább az út melletti kőkorlátot áttörve az árokba hajt.

A kamera lerepül a sisakról (és a pilóta is a motorról), de mindent rögzít, így az is látszik, hogy ép bőrrel megúszta. Ez nagymértékben köszönhető a komoly öltözékének is, de persze a menekülőút nélkül tragikus kimenetele lett volna a frontális üktözésnek. Valószínűleg ez egy jó lecke volt számára, és végződhetett volna rosszabbul is az ügy, ha a Honda Accord sofőrje is elrátja a kormányt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!