A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ennyire dögös Toyotát még nem látott

Toyota ViRa SUV
Vágólapra másolva!
A japánok mindig is szerettek koncepcióautókat készíteni, ez alól a Toyota sem kivétel. Amit most összehoztak, az nem hasonlít semmilyen eddig látott autójukra, de ez nem véletlen.
Vágólapra másolva!

A Tokiói Autószalonra készített tanulmányautó tulajdonképpen egy Vitz (nálunk Yaris néven ismert) kisautó és a RAV4 szabadidő-autó keveréke, így jön össze a ViRA név is. A végeredmény egy háromajtós terepkupé lett, amelynek a formája nem is hasonlít a most piacon lévő modellek egyikére sem, aminek oka, hogy az autót nem a Toyota személyautó részlege, hanem a személyautók és munkagépek gyártásáért felelős leányvállalat, a Toyota Industries Corporation készítette el.

Forrás: Toyota

A keskeny, csőrszerűen előrenyúló orr, a szigorú fényszórók, a bátran kidomborított kerékívek és a szögletes-domború felületek tényleg inkább egy sportautóra emlékeztetnek. A tető két széle üvegből van, csak középen van fémborítás, a külső tükrök helyett kamerák figyelik a mögöttes forgalmat. Elöl-hátul egészen vékony metszésű lámpákat alkalmaztak, a csomagtérajtó pedig egyetlen, domborított üvegből készült.

Forrás: Toyota

A ViRA méreteiben is a Vitz/Yaris és a RAV4 közé illeszkedik, de sajnos műszaki adatokat nem közöltek róla. Ugyanígy titok a beltér kinézete, bár erősen valószínű, hogy ott is hasonlóan merészre vették a formákat. Egyelőre még nem tiszta, mi lesz a koncepció sorsa, de nem bánnánk, ha ilyen és ehhez hasonló külsejű Toyoták jelennének meg a jövőben. Annyi viszont biztos, hogy a héten kezdődő Tokiói Autószalonon élőben is megtekinthető lesz a ViRA.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!