Ki nem találná, melyik autómárkára kerestek rá a legtöbben, és hogy melyikre nagyon kevesen

használt, autó, használtautó kereskedés, autókereskedés, illusztráció
Cars For Sale Stock Lot Row. Car Dealer Inventory
Vágólapra másolva!
Öt év alatt negyedszer bizonyult a legkeresettebb autógyártónak a Toyota az interneten, ráadásul tavaly minden korábbinál több országban került a keresési lista első helyére.
Vágólapra másolva!

A Google Trends immár tizenhat éve készít elemzést a leggyakrabban előforduló keresési kifejezésekről. Az ausztrál Compare the Market szervezet először 2018-ban készített a nyers adatokból olyan átfogó statisztikát, amely bemutatja, hogy a világ egyes országaiban milyen autómárkákra keresnek rá a leggyakrabban az internetezők.

A Toyota 2019 kivételével (amikor a második legkeresettebb márkaként zárta az évet) eddig minden évben az első helyen zárt. A márka 2022-ben hatvankilenc országban vezette az autós keresőszavak gyakorisági listáját, ami az elmúlt öt év legjobb eredménye.

Forrás: Compare The Market

A Toyota mögött a három német prémiummárka következik, ugyanakkor egyáltalán nincs fenn a listán a Tesla, ami két okból is meglepő. Egyrészt, mert 2021-ben még öt országban is az érdeklődés középpontjában állt Elon Musk cége, másrészt, mert sokat szerepel a híradásokban.

Az átlagembereket ugyanakkor a jelek szerint nem érdekli a márka, amelynek 2022-ben csupán három harmadik helyezésre futotta – az is csak Bhutánban, Francia Guyanában és a Togói Köztársaságban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!