Meglepő adat érkezett, ezt soha nem gondolták volna a független magyar autószervizekről

autószerviz, szerviz
Szikszó, 2017. március 31. A 2017. március 31-én újonnan átadott szikszói Angel Station - Angel Petrol nevű benzinkút szervize. A benzinkút éttermet, valamint személyautó-, kamion- és buszszervizközpontot is üzemeltet. MTI Fotó: Vajda János
Vágólapra másolva!
Az Autós Nagykoalíció először végzett felmérést a független magyarországi autószervizek körében. Kiderült, milyen kihívásokkal néznek szembe, illetve milyen autókat javítanak.
Vágólapra másolva!

A magyarországi autós szakma területein működő vállalkozásokat összefogó Autós Nagykoalíció arra volt kíváncsi, hogy a független autószervizek milyen aktuális kihívásokkal néznek szembe, illetve hogyan látják a jövőt.

A felmérésben 52 független autószerviz képviselői válaszoltak a kérdésekre, a legtöbben a munkaerő hiányát jelölték meg, mint a szervizt érintő leginkább jelentős probléma.

A szervizek alacsony létszámmal dolgoznak,

a legtöbb esetben három és öt fő között van az autószerelők száma egy cégnél.

Forrás: MTI

A felmérés válaszadóinak többsége leginkább négy évnél idősebb autókat javít.

Meglepő adat, hogy hét százalékban javítanak két évnél fiatalabb és 11 százalékban 2-4 év közötti autókat, amelyeknek a garanciaidő miatt inkább márkaszervizekben lenne a helyük.

A válaszadók legnagyobb arányban dízelautókat javítanak, de szintén jelentős mennyiséget tesznek ki a benzinesek. Az alternatív meghajtású autók közül a full hibridek fordulnak meg leggyakrabban a felmérésben résztvevő független autószervizeknél, de ezek is csak a forgalom négy százalékát adják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!