Ismét változhatnak a rendszámszabályok Magyarországon

új, rendszám, forgalmi, rendszámtábla, július 1-től, 2022.07.01., változás, változott, rendszámok
Budapest, 2022. június 9. A 2022. július 1-től újonnan forgalomba kerülő járművek rendszámtáblájának mintája a 2022. június 8-án készült fotón. Négy betűből és három számból álló rendszámtáblákat vezetnek be a nyár közepétől, mert a jelenlegi karakterkészlet adta lehetőség a vége felé közeledik. MTI/Demecs Zsolt
Vágólapra másolva!
Az új rendszámformátum tavaly júliusi bevezetése után ismét változhatnak a szabályok Magyarországon.
Vágólapra másolva!

Változás jöhet a hazai rendszámszabályokban egy nagy port kavart tavalyi rendszámügy miatt - írta a Vezess.hu. A jelenlegi előírások túlságosan megengedőek lehetnek bizonyos táblák kiadásával kapcsolatban, ezért felülvizsgálják a rendelkezéseket.

A jelenlegi gyakorlatot szabályozó jogszabályok bár tiltják a közrend vagy közerkölcs megsértését a rendszámtáblák esetében, de nem számoltak egyes szimbólumokkal" - áll az illetékes Építési és Közlekedési Minisztérium válaszában.

"A témában Németország sokszorosan érintett, ahol ugyanakkor ennek szabályozását is megoldották. Amennyiben Németországban ezt a kérdést valóban megnyugtatóan tudták kezelni, és azok a jogi megoldások itthon is alkalmazhatóak, úgy

Németországban szigorúan tiltják bizonyos egyéni és egyedi rendszámok, illetve betű- és számkombinációk kiadását, különösen azokét, amelyek az ország történetének legsötétebb korszakában használt szlogenekre, illetve szimbólumokra utalnak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!