Gólyaszárnyakat és új akkumulátort kapott a Hispano-Suiza szuperautója

Fotó: Hispano-Suiza
Vágólapra másolva!
A 120 éves fennállást ünneplő Hispano-Suiza továbbfejlesztette aktuális luxusautóját, amelyet a cég egykori otthonáról, Barcelona Sagrera kerületéről neveztek el.
Vágólapra másolva!
Fotó: Hispano-Suiza

Az 1904-ben alapított Hispano-Suiza márka 2019-ben mutatta be Carmen nevű szuperautóját, amelyet most, a 120. évforduló alkalmából tökéletesítettek. Teljesen átalakították a hátsó részt, ahol a márka logójában szereplő gólya szárnyaira hasonló karbon légterelőket helyeztek el, megnövelték a diffúzor méretét, a Cava Gold fényezés az első matt-finise a márkának. Az utastérben a középkonzolt és az ott található érintőképernyőt módosították a könnyebb kezelhetőség érdekében, az Alcantara kárpitozáson fekete és vörös részleteket helyeztek el.

Fotó: Hispano-Suiza

Nem változott a hajtás, tehát 4 darab, 279 lóerős hajtómotor van a fedélzeten olyan elosztásban, hogy a bal hátsó és a jobb hátsó kereket is 2-2 villanymotor mozgatja, a rendszerteljesítmény 1116 LE és 1160 Nm. Az elektronikus önzáró differenciálmű és a Michelin által kifejezetten ehhez az autóhoz készített Pilot Sport 4 S abroncsok segítségével 2,6 másodperc alatt képes elérni a 100 km/órás sebességet a Hispano-Suiza Carmen Sagrera, amelynek a neve a márka eredeti otthonának helyt adó barcelonai kerületről származik.

Fotó: Hispano-Suiza / Paul G.Dupont

Az autó igazi újdonsága a házon belül fejlesztett és összeszerelt, 15 darab egyenként 24 cellát tartalmazó T-alakú akkumulátor-csomag, amelynek kapacitása 80 kWh-ról 103 kWh-ra emelkedett, ez a WLTP-szabvány szerint már 480 km-es hatótávolságra jó. A saját akkumulátor jóvoltából annak egyszerűbb és hatékonyabb, azaz kisebb energiafogyasztású hűtést tudtak készíteni. A Hispano-Suiza Carmen Sagrera nemsokára megkapja az európai homologizációt, ezenkívül az Egyesült-Államokban is piacra akarnak lépni vele.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!