Brüsszel a magyarok mindennapi megélhetését veszélyezteti
Az agrárminiszter az Origónak beszélt az európai gazdatüntetésekről és a műhús veszélyeiről is. Interjú Nagy Istvánnal.
![](https://cdn.origo.hu/2024/02/17_evBR-EWYX_oBqUia78dZMKEn49pdlidHZbrvOQOQ/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2U1NzNkYWJlYTA1YzQ2MmJiYjcyNjZjNDgxMTkyZDQy.webp)
Az agrárminiszter az Origónak beszélt az európai gazdatüntetésekről és a műhús veszélyeiről is. Interjú Nagy Istvánnal.
A laborhúsok gyártásának kulcskérdése, hogy árban versenyképesek tud-e lenni a hagyományos húsiparral.
Húsevőket megcélzó, nyilvános vaktesztjüket rendkívül eredményesnek találták.
A technikát az emberi transzplantációk szövetének növesztésére használt módszerből emelték át.
Nemcsak húst, gyémántot is előállítanának levegőből.
Változtak az európaiak táplálkozási szokásai, de inkább a növényi alapú fehérjék iránt érdeklődnek.
Erről maga a vállalat adott tájékoztatást.
Már most 19 százalék ezeknek az embereknek az aránya Nagy-Britanniában. Az USÁ-ban jóval több.
Hüvelyesekből csinálják, de hasonlítani fog az igazira.
Túl optimisták voltak a mesterségesen tenyésztett hússal kapcsolatos várakozások.