A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Fassbinder színésze agyonnyomta könyvelőjét

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Günther Kaufmann valószínűleg rég megbánta, hogy hazudott. Pénzt kért kölcsön a könyvelőjétől azt állítva, hogy az összeg bírósági ügyekre kell, pedig valójában rákos felesége gyógyíttatására akarta költeni. Úgy gondolta, egy Amerikában benyújtott kártérítési igény által majd jóval nagyobb összeghez jut, amiből bőven futja a kölcsön visszatérítésére is.

A 60 éves Harmut Hagen adótanácsadó tehát kisegítette a bajból. Hónapokig várta, hogy visszakapja pénzét, de Kaufmann csak halogatta ennek időpontját. Végül felment hozzá, és előbb heves vitába, majd verekedésbe kezdtek, melynek során a 121 kilós Kaufmann teljes testével rázuhant a könyvelőre. Addig-addig nyomta súlyával a földbe, míg a könyvelő megfulladt.

Fassbinder életrajza, esszéi, nyilatkozataihttp://www.filmref.com/directors/dirpages/fassbinder.html

A müncheni bíróságon Kaufmann balesetként állította be az ügyet, és szavai meghallgatásra találtak. Így tehát nem gyilkosságért, csak halált okozó testi sértésért és zsarolásért ítélték 15 év fegyházbüntetésre. Fassbinder egyik legkedvesebb színésze, a Veronika Voss vágyakozása, a Lola, a Berlin Alexanderplatz, A harmadik generáció, és a Querelle főszereplője megtörten fogadta az ítéletet. Elismerte annak jogosságát, és felkészült a letöltésére.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!