A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Hollywood nem gyárt reklámot a háborúnak

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Forrás: EPA
Hollywood nem segít mesésebbé tenni

Jack Valenti, az amerikai filmszövetség (Amerikai Mozgókép Egyesülés, MPAA) elnöke a Fehér Ház értésre adta, hogy nem hajlandó síkraszállni a kormány politikája mellett, ellentétben a 2001. szeptember 11-i merényleteket követő időszakkal. "Nincs szükségünk arra, hogy reklámokat és mindenféle ostobaságokat gyártsunk megrendelésre" - jelentette ki a Hollywood szürke eminenciásának tartott Valenti.

A guru nyilatkozatában, mely a Variety című filmes magazinban csütörtökön jelent meg, nem a háborút ítélte el, egyszerűen csak azt hangsúlyozta: Hollywood nem akar a propagandagépezet részévé válni. Valenti szerint inkább az amerikai csapatokat kell segíteni, filmekkel ellátva a katonákat.

Kedvezményes árú sikerkönyvek

Rendelje meg a Fókusz Online akciós árú sikerkönyveit, a 20% kedvezmény mellé 500 Ft-os vásárlási utalványt kap ajándékba! Az ajánlat 2003. március 31-ig érvényes.

A szeptember 11-i Amerika-ellenes terrormerényletek után a Fehér Ház sugalmazására az amerikai filmipar fellegvárában különbizottságot hoztak létre, melynek vezetője Valenti lett. A csoport több közérdekű reklámot készített el, melyekben az amerikai értékeket hirdették és védelmezték. Az MPAA elnöke szerint az iraki háborút védelmező reklámok súlyos neheztelést váltanának ki Hollywood számos közismert személyiségéből, ráadásul csökkentenék a moziváros hitelét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!