Vágólapra másolva!
Az előrejelzett 100 milliós nyitóhétvége helyett jó ha a felét összegyűjti Joaquin Phoenix és Lady Gaga filmje, A Joker: Kétszemélyes téboly. A kritikusok utálják a filmet.
Vágólapra másolva!

Hatalmas bukás lehet az év legjobban várt filmje. A Joker: Kétszemélyes téboly ugyanis gigászi, 200 milliós költségvetésből készült, amit az Origo kritikájában is kiemeltünk, hogy ez az összeg nem látszik a 140 perces, meglehetősen unalmas alkotáson. Nem csak mi, a világon szinte senki se írt jó véleményt a Joaquin Pheonix és Lady Gaga főszereplésével készült filmen, ami a Rottentomatoes nevű kritikai oldalon mindössze 39 százalékon áll, ami siralmas egy ilyen kaliberű film esetében. A friss előrejelzések szerint a nézők se mentik meg a filmet, ugyanis a várthoz képest fele annyi nézőre számítanak a nyitóhétvégén. 

Joker 2,  Joker2, Lady Gaga on the set of Joker 2: Folie a Deux
Nagy bajban van Joaquin Pheonix és Lady Gaga 200 milliós filmje (Fotó: Northfoto)

Joker: Kétszemélyes bukta? 

Nyáron még 100-120 milliós amerikai nyitóhétvégére számítottak a szakemberek, hiszen az első rész gigászi sikere (55 milliós büdzsét, 1 milliárd dolláros bevétel) után azt gondolták a sztori, Pheonix Oscar-díjas alakítása és Lady Gaga szerepeltetése elviszi a produkciót. Nos, a Velencei Filmfesztivál után valami megváltozott: bár kaptak egy rövid 2 perceres tapsot az alkotók, de sorra jöttek ki a közepes, sőt inkább rossz kritikák: unalmas, hosszú, semmiről nem szól, nem működik a musicalformátum, nem Lady Gagának írtak szerepet és sorolhatnánk. Mostanra annyira rosszak lettek a visszajelzések, hogy a nyitóhétvégét 50-60 millió dollár közé teszik csak az USA-ban. Ez a szám már fele annyi, mint az eredeti jóslat, ami bizony elég nagy gond lehet a gyártóknak. 

A Joker első része mindenhol tarolt, a folytatás egyelőre bukdácsol (Fotó: Northfoto/JLPPA/Bestimage)

Hol kezdődne a Joker sikere? 

Egy 200 millió dolláros szuperprodukció bevételinek nagyjából fele a moziknál marad, és akkor egy 50-100 millió dollár közti marketingköltségvetést is számoljunk hozzá, így gyorsan kijön, hogy a Joker: Kétszemélyes tébolynak legalább fél milliárd dollárt kell termelni ahhoz, hogy az alkotók 1 dollárt is keressenek rajta. Egy ilyen gyalázatos starttal erre igen kevés az esélye, bár egy remény még van: az első film kétszer annyit keresett világszerte, mint a piacot meghatározó USA-ban, szóval talán az európai, ausztrál és ázsiai piac megmentheti a filmet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!