A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A görög választások eredménye újabb lendületet adott a lejtőn lefelé tartó eurónak. Athén már a nyáron elhagyhatja az eurózónát, ez a várakozás a közös pénzt gyengíti, amely egyre lejjebb és lejjebb csúszik a dollárhoz képest. A forint együtt gyengül az euróval, szerda kora délutánra 289,7 forintig drágult az euró.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül5 bejegyzés
12:58
május 09, 2012
Vágólapra másolva!

A görögökről szól minden

A közös európai pénz a dollárral szemben zsinórban a nyolcadik vesztes napjának néz elébe szerdán, ilyenre több mint három éve nem volt példa. 2008 szeptemberében hétnapos sorozatot látott a devizapiac. A kurzus hétfőn 1,2955-nél, január 25-e óta nem látott mélységben is megfordult, és megvan az esélye, hogy szerdán áttöri ezt a szintet is, amely további eséshez vezethet. Az euró/dollár árfolyam a szerdai kereskedést 1,3 alatt kezdte, fél 11-kor egy euró 1,298 dollárt ért a bankközi devizapiacon.

13:14
május 09, 2012
Vágólapra másolva!

A stratégák további gyengülésre számítanak

Az UBS svájci bankház ajánlása szerint a 1,2850-es árfolyamot célszerű megcélozni a devizabefektetőknek. Ha az 1,2954-es támaszt áttöri, a kurzus a januári 1,268-as szintig eshet - idézi a Bloomberg az UBS stratégáját.

Thomas Averill, a Rochford Capital igazgatója szerint az euró még jó ideig nyomás alatt marad, a szakember május végére 1,26-os árfolyamot valószínűsít. Az euró az elmúlt 6 hónapban a Bloomberg szerint 3,6 százalékkal gyengült, ami a fejlett piaci devizák leggyengébb teljesítménye. A dollár ugyanezen idő alatt 1,1 százalékkal erősödött, a jen 1,6 százalékkal gyengült.

Görögországban szerdán egyeztet a kormányalakításról Alekszisz Ciprasz, a baloldali Syriza párt vezetője. A politikus a megszorítások ádáz ellenfele, és elutasítja az IMF/EU hitelmegállapodást is. John Taylor, az FX Concepts kockázati alap vezérigazgatója a Bloombergnek adott tévéinterjújában azt valószínűsítette, hogy Görögország akár már júniusban bejelentheti az eurózónából való távozását. Az ország várhatóan sem az EU-tól, sem az IMF-től nem kap pénzt, miközben lejáró adósságait csak júniusig tudja finanszírozni.

A görög válsághelyzet nem csupán az európai devizát gyengíti. A görög problémák az európai piacokat általában véve is sebezhetővé teszik, még akkor is, ha sikerül valamennyire stabilizálódniuk - hangsúlyozta a Reutersnek Markus Huber, az ETX Capital németországi kereskedési vezetője.

13:20
május 09, 2012
Vágólapra másolva!

A forintot is megcibálja az euróválság

Az euró/forint árfolyam a kedd reggeli 286 után estére 285,5-ig emelkedett, és ez utóbbi magasság közelében többször megfordult szerda reggel is - de még mindig bő 10 forinttal az április végi szintek alatt. Május 9-én délelőtt fél 11-kor az eurót kereken 288 forinton jegyezték, egy órával később már 288,5 forinton állt a jegyzés.

A hazai devizát döntően az IMF-fel való megállapodásról, valamint a globális gazdaságról szóló hírek befolyásolják. A globális kockázatvállalási hajlandóság visszaesése - mint a feltörekvő piaci devizákat általában - a forintot is gyengíti, ezt a "védőhálóról" szóló, a befektetők által pozitívan fogadott hírek valamelyest ellensúlyozhatják.

14:23
május 09, 2012
Vágólapra másolva!

Tovább zuhan a forint

A forint kora délután is tovább gyengült az euróval együtt. A közös pénz negyed egy után 289,5 forintba került, a dollár 223,1, a svájci frank 240,9 forintba került.

15:27
május 09, 2012
Vágólapra másolva!

Továbbra is lejtőn a forint

Tovább esik a forint: egy euró fél kettő előtt néhány perccel egyre jobban közelítette a 290 forintot (289,76), és a svájci frankhoz képest is esik az árfolyam, egy frankot 241,2 forintért jegyeztek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!