A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Alig vették figyelembe a lakosság takarékossági javaslatait

Vágólapra másolva!
A Pénzügyminisztérium (PM) takarékossági intézkedései kapcsán létrehozott lakossági zöldvonalra több ezer hívás és javaslat érkezet, azonban ezekből alig valósult meg valami, még azok sem, amelyeknek tömegtámogatottsága - a hozzászólások száma alapján - nagy volt - írja pénteki számában a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

A zöldvonalra érkezett hívásokból, illetve az internetes fórum hozzászólásaiból csupán kiszűrték az irreálisnak ítélt indítványokat, és a PM csokorba szedve a megszorításokról szóló egyik előterjesztés-mellékletében közölt egy listát ezekről a javaslatokról. A különböző tárcákat sem értesítették érdemben a rájuk vonatkozó javaslatokról, sőt még arra sem kötelezték őket, hogy egyáltalán átböngésszék az öt és fél oldalas listát.

Ennek ellenére néhány lakossági javaslatot elfogadtak, ilyen volt például az országgyűlési képviselők, illetve a polgármesterek számának csökkentésére, a Sulinet-kedvezmény átalakítására, vagy a hadsereg leépítésére tett javaslatok. Utóbbira ugyan már egy régóta elkezdett program keretében kerül sor, és a képviselők számának csökkentése mellett a miniszterelnök javaslatában nem szerepel a képviselői juttatások lefaragása, ami pedig a legtöbb javaslatban benne volt.

Hasonlóan népszerű ötlet volt a MÁV támogatásának csökkentése, a közalkalmazottak külföldi utazásaira fordítható összegek mérséklése és Baumgartner Zsolt állami támogatásának elvetése is.

A meg nem valósult javaslatok között volt például a pártok és egyházak támogatásának csökkentése vagy megszűntetése, a labdarúgásra fordított állami pénzek drasztikus visszafogása, vagy például az, hogy a kormány csak egyetlen állami televíziót és/vagy rádiót finanszírozzon. A pénzügyi tárca szerint önmagában nem támogatható az a javaslat sem, hogy az állami autókat alacsonyabb kategóriájú gépkocsikra - például az egyik javaslat szerint Suzukira - cseréljék - írja a Népszabadság.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!