A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Félmilliárd euróra büntették a német postát

Vágólapra másolva!
Több mint félmilliárd euró visszafizetésére kötelezte a Deutsche Postot az Európai Bizottság. A testület szerint a német posta versenyszférabeli előnyszerzésre használta a közszolgálati tevékenysége finanszírozására kapott állami segélyt. A vállalat fellebbez a döntés ellen.
Vágólapra másolva!

Az Európai bizottság szerdai végzésében 572 millió euró megtérítésére kötelezte a Deutsche Postot, mert a vállalat 1994 és 1998 között a közérdekű tevékenység végzésére kiutalt közpénzeket arra használta, hogy a magántulajdonú csomagküldő versenytársai ára alatt kínálja saját szolgáltatásait. A bizottság szerint ez a magatartás sérti azt az alapelvet, hogy a közszolgálati tevékenységre állami juttatásokban részesülő vállalatok nem használhatják fel ezeket a pénzeket a versenyszférában működő üzletágaik támogatására.

A Deutsche Post szóvivője szerdán a Reuters hírügynökséggel közölte, hogy a posta fellebbez a döntés ellen, de a cég bejelentette azt is, hogy 850 millió eurós egyszeri céltartalékot képez a határozat miatt.

A postának nem ez az első afférja Brüsszellel: a bizottság tavaly 24 millió euróra büntette a vállalatot, mert a posta versenytársai kárára visszaélt domináns helyzetével a csomagküldő piacon.

(MTI)

Ajánlat:

Deutsche Post

Európai Bizottság

Nem hiányzik a könyvtárából?

Solomon, Muriel: Nehéz főnökök, nehéz kollégák

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!