Erősödött az OTP árfolyama

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 40 pontos csökkenéssel nyitott kedden, majd rövid idő alatt 71 pontos erősödéssel 24 356 pontra emelkedett. Az elemzők kedden egész nap vegyes irányú ármozgásokat várnak a budapesti részvénypiacon.
Vágólapra másolva!

Herczenik Ákos, a Takarékbank elemzője szerint vegyesen szerepelhetnek az egyes részvények. Az OTP-re, várakozása szerint pozitívan hatnak az akvizíciókkal kapcsolatos hírek, a legutóbbi információk szerint ugyanis a banknak több akvizíciós célpontja van annál, mint amennyiről a piacnak korábban tudomása volt. Ukrajnában kettő, Oroszországban egy és Szerbiában is egy bank iránt érdeklődik jelenleg az OTP.

A Mol piacán ellentétes hatások érvényesülhetnek. Az S and P hitelminősítő leminősítést valószínűsítő negatív figyelőlistára vette a Molt az oroszországi Udmurtneft kőolajtermelő cégre tett vételi ajánlata miatt, és ez negatív hatással van a papír árfolyamára. Ezt a hatást viszont ellensúlyozhatja, hogy az olaj ára ismét fölfelé mozdult - fejtette ki az elemző.

A BUX pénteken 70,45 pontos, 0,29 százalékos emelkedéssel, 24 356,29 ponton zárt. Alacsony, 12,7 milliárd forintos forgalomban a vezető papírok ára a Richter kivételével emelkedett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről