A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNMárton Anna
11:40VívásAnna Marton-Lucia Martin-Portugues
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Tovább száguld az econet

Vágólapra másolva!
Március eleje óta több mint 50 százalékkal drágultak az econet papírjai, a részvények tegnap már 160 forint felett is megfordultak. Balázs Csaba, a társaság elnöke azonban úgy véli, a piac még mindig alulértékeli a céget - írja a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

Az Est-csoport, valamint a Boomerang Kft. megvásárlásának és a BUX-index kosártagságának a hírére az econet árfolyama március eleje óta több mint 50 százalékkal emelkedett. A cég papírjai kedden kaptak igazán lendületet, a részvényekért a nap végén, a hétfői árnál már több mint 15 százalékkal többet is megadtak. A papír 159 forinton zárta a kereskedést, ezen az áron a piac több mint 4,5 milliárd forintra értékeli a céget. A hamarosan tőzsdére kerülő, újonnan kibocsátott papírokkal is számolva, a kapitalizáció meghaladja az 5,7 milliárd forintot. Az árfolyam-emelkedés jelentős forgalommal párosult, az elmúlt hónap során a cég részvényeinek több mint 120 százaléka fordult meg a piacon.

Balázs Csaba, a cég elnöke úgy véli, a piac még mindig alulértékeli a részvényeket. Szerinte az econet egy olyan tanulási folyamaton ment keresztül, annyi tudást halmozott fel az elmúlt években, aminek most érett be a gyümölcse, a befektetők pedig kezdik felismerni, hogy jó irányba halad.

Az econet-csoporthoz igen erős média-brandek tartoznak már, a médiaportfólió ráadásul, várhatóan már az idén nyereséget fog termelni, hosszabb távon pedig kiemelkedő jövedelemtermelő képességgel rendelkezik - mondta el. Az előzetes számítások szerint az econet-csoport a félévet ráadásul EBITDA-pozitívan zárja - tette hozzá.

A kérdésre, hogy szerinte ki vásárolja a cég részvényeit, az elnök úgy nyilatkozott, konkrét tulajdonosi bejelentés hozzájuk nem érkezett, szerinte alapok és magánszemélyek vegyesen állnak a vásárlói oldalon. Egy ellenséges felvásárlás sem elképzelhetetlen - tette hozzá nevetve. Az árfolyam-emelkedésből ráadásul a részvényesek mellett a társaság is profitál, így ugyanis jobb áron tud saját részvényekkel fizetni egy esetleges akvizíció során. Az econet a terveiben számol is új részvények kibocsátásával, mondván, végre arra használja a tőzsdét, amire való: tőkebevonásra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!