Újra pályázható az ipari park cím

Vágólapra másolva!
A gazdasági tárca kiírta az ipari park cím elnyerésére irányuló 2008-as pályázatát. Azon szervezetek jelentkezését várják, amelyek vonzó befektetési környezet megteremtésével a kis- és középvállalkozások versenyképességét növelik korszerű telephely kialakításával és emelt szintű szolgáltatás nyújtásával - írja a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

Olyan, legalább 20 hektár területű ipari parkot megvalósítani, fejleszteni és üzemeltetni szándékozó jogi személyiségű gazdasági társaságok, közhasznú társaságok, kistérségi társulások és helyi önkormányzatok jelentkezhetnek, amelyek megfelelő telephellyel, infrastruktúrával, szolgáltatásokkal és szakmai háttérrel, a hatósági előírásoknak és a szakmai követelményeknek mindenben megfelelő befektetési lehetőséget kínálnak a vállalkozások betelepedéséhez. A pályázatok beadási határideje július 15.

A pályázónak rendelkeznie kell a tervezett ipari parkra vonatkozó megvalósíthatósági tanulmánnyal, a pályázat beadásakor legalább öt vállalkozásnak már a területen kell működnie, a vállalkozások által teljes munkaidőben foglalkoztatottak létszámának pedig el kell érnie a száz főt. Az indulóknak azt is vállalniuk kell, hogy a pályázat elnyerésétől számított ötödik év végére a betelepült vállalkozások száma legalább tíz, illetve a meglévő és a létesítendő munkahelyeken a teljes munkaidőben foglalkoztatottak száma legalább ötszáz fő lesz.

A cím elnyerése nem jelent közvetlen pénzügyi támogatást, hanem a különböző jogszabályokban és más pályázati rendszerekben megfogalmazott támogatások és preferenciák elnyeréséhez, illetve igénybevételéhez nyitja meg az utat - olvasható a Napi Gazdaságban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!