Eséssel nyitott a tőzsde

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 19,47 pontos csökkenéssel, 22 440,03 ponton nyitott szerdán.
Vágólapra másolva!

Alacsony forgalomban csökkenhetnek a részvényárak a Budapesti Értéktőzsdén szerdán, délután az amerikai makrogazdasági adatok határozhatják meg a kereskedés irányát - vélték az MTI által megkérdezett banki elemzők.

Herczenik Ákos, a Raiffeisen Bank elemzője szerint az európai börzék mínuszban nyithatnak, mivel az amerikai piacok is veszteségben zárták az elmúlt kereskedési napot. A bankpapíroknak nem kedvez, hogy újabb negatív amerikai hírek láttak napvilágot a pénzügyi szektorban - tette hozzá, megemlítve, hogy általánosan jellemző a pesszimista hangulat. A BÉT-en az elemző szerint - akárcsak a korábbi napokban - alacsony forgalom várható. Délután teszik közzé a legfrissebb amerikai munkaerőpiaci, illetve konjunkturális adatokat, amelyek meghatározhatják a kereskedést a piacokon - tette hozzá.

Hasonlóan vélekedett Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Rt. elemzője is, aki szerint a BUX érdektelen kereskedésben "csordogálhat" lefelé. Úgy vélte, hogy az előző kereskedési napon jól teljesítő Magyar Telekom és OTP árfolyama csökkenhet leginkább.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!