Hétfőn kezdetben erősödött az euró

Vágólapra másolva!
Erősödött az euró a dollárhoz képest hétfőn reggel, és a szakértők szerint a délelőtt folyamán tovább drágulhat az euró. Ennek a vélekedésnek az ad alapot, hogy igen sok, dollárt gyengítő hír látott napvilágot az elmúlt 24 órában.
Vágólapra másolva!

Ezek közül kiemelkedik, hogy csődvédelemért folyamodik a Lehman Brothers befektetési bank. Az ugyancsak amerikai AIG, a világ első számú biztosítója pedig a néhány hónappal korábbi, 20 milliárd dolláros kölcsön után most 40 milliárd dollárt kér az amerikai jegybanktól (Fed), hogy elkerülje az összeomlást.

Gyengíti a dollárt a szakértőknek az a várakozása is, hogy kedden az amerikai jegybank kamatcsökkentésről dönthet. Némileg támogatta a dollárt az a hétfő reggeli bejelentés, hogy a Merrill Lynch befektetési bankot 50 milliárd dolláros részvénycsere-ügylet keretében felvásárolta a Bank of America (BoA).

Röviddel 8 óra után az euró 1,4402 dollárra erősödött a péntek késő esti 1,4339 dollárról. A dollár 105,39 jenről 105,60 jenre drágult.

A forint kapcsán a szakértők arra számítanak, hogy gyengül az euróhoz képest, de nagy valószínűséggel a 240 forint/euró árfolyam alatt marad. Röviddel 8 óra előtt az euró 239,80 forintot ért a péntek késő esti 238,12 forint után.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!