Nem érzi a válságot a játékcég

Vágólapra másolva!
A gazdasági válság ellenére várhatóan teljesíti előzetes terveit a Piatnik Budapest Kft., amely 2009-ben a tavalyi évvel megegyező 1,2 milliárd forintos forgalomra számít - mondta el Gyöngyösi Gábor, a társaság ügyvezető igazgatója az MTI-nek.
Vágólapra másolva!

A Magyarországon 16 éve jelen lévő Piatnik vezetője kifejtette: a vállalat társasjátékok forgalmazásában betöltött részesedése a magyar piacon az idén is meghaladta az 50 százalékot. A társaság Magyarországon 2009 szeptemberéig 500 ezer pakli kártyát értékesített.

A Piatnik Budapest Kft. által forgalmazott, közel 2 ezer féle játéktermék jelentős részét a bécsi anyavállalat készíti, azonban a cég polcain megtalálhatók német, izraeli, olasz, svájci és finn játékgyártók termékei is.

Gyöngyösi Gábor rámutatott: a Piatnik bécsi anyavállalata kiterjedt nemzetközi tevékenységet folytat, jelenleg az Egyesült Államok mellett öt kontinens 60 országába exportálja termékeit. A 187 évvel ezelőtt alapított Piatnik cégcsoportnak Magyarország mellett Németországban és Csehországban is működik leányvállalata Európában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!