A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Jelentősen javul a kereskedelmi és állami adósság-kibocsátók adósminősége világszerte - áll a Moody's Investors Service csütörtökön Londonban kiadott negyedéves összesítésében, amely szerint azonban a helyzet hosszabb távú összevetésben még mindig nem jó.
Vágólapra másolva!

A nemzetközi hitelminősítő a harmadik negyedévről szóló összesítésében közölte: a nála kockázati osztályzattal ellátott szuverén és vállalati adósok körében az osztályzatrontások száma már kevesebb mint a négyszerese volt a javított besorolásokénak. A második negyedévben még 9:1 volt ez az arány a Moody's listáján.

A kimutatás szerint az idei harmadik negyedévben a Moody's besorolási listáján szereplő adósok közül 88-nak az osztályzata javult az előző három hónapban végrehajtott 57 felminősítés után. A leminősítések száma 328-ra csökkent a második negyedévi 543-ról és az első negyedévben mért 762-ről.

A Moody's a csütörtöki elemzésben megjegyzi, hogy az általános adósminőségi javulás ellenére a figyelőlisták és az osztályzati kilátások továbbra is nehéz adósi környezetről tanúskodnak, és a leminősítések száma történelmi összevetésben még mindig magas.

A cég a nála közepes befektetői, "Baa1" szintű - más hitelminősítők metodikájában "BBB plusz"-nak megfelelő - magyar szuverén adósbesorolásra negatív kilátást tart érvényben, csakúgy, mint egy másik nagy hitelminősítő, a Fitch Ratings, amely egy fokozattal gyengébb, "BBB" besorolással listázza a magyar adósságot.

A Standard & Poor's, a világ legnagyobb hitelminősítője azonban nemrég negatívról stabilra javította Magyarországra érvényben tartott, szintén közepes befektetői, "BBB mínusz" szuverén adóskockázati besorolásának kilátását, a kitartó konszolidációs erőfeszítések eredményeivel indokolva a lépést. A cég ezzel levette a napirendről Magyarország leminősítését.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!