A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
20:50TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
HUNAndrásfi Tibor
21:20VívásMohamed El Sayed-Tibor Andrasfi
NyílNyíl

Júniusban sem valószínű az EKB-kamatemelés

Vágólapra másolva!
Nem emelt kamatot csütörtökön az eurózóna központi bankja, és az elhangzottakból arra lehet következtetni, hogy a jövő hónapban sem fog. A Bank of England is kamattartásról döntött.
Vágólapra másolva!

Az Európai Központi Bank (EKB) "nagyon szorosan" figyelemmel fogja kísérni az inflációs kockázatokat - mondta Jean-Claude Trichet, a bank elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján, miután bejelentették, hogy az intézmény 1,25 százalékon hagyja az alapkamatot.

A Bloomberg hírügynökség szerint Trichet szóhasználatából arra lehet következtetni, hogy az áprilisi utáni következő kamatemelésre júniusban még nem kerül sor - a bank döntéshozói több időt akarnak hagyni maguknak az eurózóna gazdasági állapotának felmérésére az újabb szigorítás előtt. Az infláció a múlt hónapban 2,8 százalékra nőtt az övezetben, és a gazdasági növekedés is biztató, de a magas hitelezési költségek súlyosbíthatják az adósságválságot.

A Bloomberg emlékeztet rá, hogy a Bank of England ugyancsak csütörtökön változatlanul hagyta rekordalacsony, 0,5 százalékos alapkamatát, az amerikai központi bank szerepét betöltő Fed pedig a múlt héten jelezte, hogy a gazdaság felpörgetése érdekében kész hosszabb ideig kivételesen alacsonyan tartani a kamatszintet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!