Vágólapra másolva!
Faragtak kissé reggel összeszedett mínuszaikból az európai indexek, ám még mindig a negatív tartományban mozognak. Itthon a BUX visszaesett a reggeli emelkedésből és alacsony forgalom mellett enyhe mínuszban tartózkodik. 
Vágólapra másolva!

Visszakanyarodott a BUX

A tegnapi záróértéke körül tanyázik a magyar index, amely 0,2 százalékos csökkenést mutat napközben. A főbb papírok közül egyedül a Magyar Telekom tartja magát 0,2 százalékos erősödésével, mellette az OTP 0,4 százalékot, a MOL és a Richter pedig 0,2 százalékot gyengült.

Az OTP-vel kapcsolatos hír, hogy eladta részvényeit Erdei Tamás, a bank igazgatósági tagja, ami után egyetlen OTP részvény sem maradt a tulajdonában.

Enyhe erősödést mutat a magyar fizetőeszköz a főbb devizákkal szemben, az EURHUF kurzusa 282,8-as szint körül tanyázik, míg egy dollárért 219,9 forintot, egy svájci frankért pedig 233 forintot kérnek a bankközi devizapiacon.

Rontott a magyar gazdaság teljesítményére vonatkozó előrejelzésein a Kopint-Tárki gazdaságkutató intézet. A társaság szerint a GDP 1,2 százalékkal csökken idén a korábban várt egy százalék helyett, míg jövőre csak 0,5 százalékkal fog nőni.

Közeledik a fúzió határideje

Csökkenést mutatnak a főbb indexek Európában, melyben a világgazdasági növekedéssel kapcsolatos pesszimista kilátások és az IMF tegnapi banki mérlegfőösszeg csökkentésre vonatkozó bejelentése játszhat szerepet. A DAX és a CAC 0,2 százalékkal, a FTSE és a Stoxx Europe 600 pedig 0,4 százalékkal került lejjebb.

Az európai piac jellemzően a technológiai és az ipari szektor gyengélkedése miatt esik, melyek 1,7 és 0,7 százalékos mínuszban mozognak.

Enyhített bankjainak tőke- és likviditási követelményein a brit pénzügyi felügyelet, hogy növelje a hitelezési hajlandóságot. A hírre 3,7 százalékos emelkedéssel reagált a londoni tőzsdén a Lloyds Banking Group.

A régóta húzódó BAE Systems-EADS egyesülésre ma délután 5 óráig kell megoldást találniuk a döntéshozóknak, amelyet Németország is el tud fogadni. A német vezetők azt kifogásolják, hogy az új vállalat felügyelete nem egyenlő mértékben oszlik meg a tagállamok között.

Kedvező számokat jelentett a Costco

A Costco gyorsjelentése szerint nettó profitja 27 százalékkal, míg eladásai 12 százalékkal növekedtek a harmadik negyedévben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!