Borúsan látja a jövőt a Raiffeisen

Vágólapra másolva!
Kevéssel elmaradt a ma reggel közzétett Raiffeisen Bank International (VSE) harmadik negyedéves gyorsjelentése a várakozásoktól a nettó profitot tekintve. Bevételben azonban felülteljesített az osztrák bank.Frissítés: a 9 órakor kezdődött sajtótájékoztatón a vezetők elmondták, a magyar üzletág portfoliója továbbra is problémás, így nagyobb céltartalékot képeztek az esetleges veszteségek miatt, valamint a lengyel hiteleknél is növekszik a nemfizetők aránya
Vágólapra másolva!

A Raiffeisen Bank International ma reggel nyilvánosságra hozott harmadik negyedéves gyorsjelentésében beszámolt róla, hogy nettó nyeresége 141 millió eurót tett ki (kevéssel a 148 millió eurós konszenzus alatt), amivel idei nettó kamatbevételei 4,7 százalékkal alulmaradnak a tavalyi év első három negyedévéhez viszonyítva.

A Raiffeisen Bank International vezetése reggel 9 órakor tart sajtótájékoztatót, ahol értéketék a harmadik negyedéves teljesítményt. A vezérigazgató elmondta, hogy hazánkban látja jeleit a hitelportfolió romlásának megállására, azonban a következő évben ez még csak a romlás lassulásához vezethet. A lengyel hitelek minőpsége is aggasztó, és a nemfizető hitelek aránya megnőtt. A szlovén piacon való terjeszkedési terveket harmadára csökkentették. Összességében azonban nem tervezik a kelet-európai térségben való kitettségük csökkentését a jövőben.

Az adminisztratív/működési költségeket tekintve nagyjából hasonlóan alakul ez az év is mint a korábbi, egy nagyobb összegű egyszeri kölségtétellel növelve az összkiadások mértékét, ami a lengyel Polbank megvásárlásához kötődik. Lényeges kiemelni, hogy az osztrák bank tőkemegfelelési mutatói jelentősen javultak tavalyhoz képest.

A negyedéves számokra és a vezérigazgató kommentjeitre a részvényárfolyam több mint 3 százalékos eséssel nyitott.

Raiffeisen Bank International (VSE)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!