Vágólapra másolva!
Eséssel kezdték a kereskedést a vezető európai tőzsdék, ami alól a magyar parkett sem volt kivétel. Túlságosan eseménydús napunk ma sem lesz, így a nyitás meghatározható lehet az egész napra nézve,hangulatkereskedés várható.
Vágólapra másolva!

A blue-chipek jelenleg 0,3-0,6 százalék körüli mínuszokban állnak, a tegnap a sor végén kullogó OTP-nek lenne mit korrigálnia a 3541 forintos záróárfolyamhoz képest.
A forint továbbra is gyenge, már 284-nél jár az euróhoz képest. A kurzust a jegybanki kamatvágás lendítette meg, és egyelőre nem úgy fest, mint ami nagyon meg szeretne torpanni, kisebb-nagyobb szünetekkel ugyan, de folyamatosan gyengül.
Európában spanyol előzetes inflációs és német munkanélküliségi adatok látnak ma napvilágot, ezek mellett pedig Merkel kínai tárgyalás sorozatásra figyel a nagyvilág.
2,7 százalékot prognosztizál a spanyol statisztikai hivatal az augusztusi inflációra. Ez a Bloomberg által megkérdezett elemzők 2,3 százalékos várakozásainál több, és a legutóbb mért 2,2 százalékot is felülmúlja. Szintén Spanyolországból érkező hír, hogy Katalónia után Murcia nevű tartománya is hitelhez folyamodhat. Valencia ugyanis 700 millió eurós segélyt igényelt a Bloomberg információi szerint.
Jóra sikerültek a francia vállalati gyorsjelentések, mind a Carrefour mind pedig a Pernod-Ricard szépet jelentett ma reggel. Előbbi azonban az új vezérigazgatóval erőteljes kiigazító lépésekre kényszerülhet, 500 fős elbocsátásra készül a kiskereskedelmi óriás.
Szintén az európai vállalati piacot érintő hír, hogy Merkel kínai körútjával egyidejűleg a Volkswagen is az ázsiai országban terjeszkedne. Tianjin városában épít autóalkatrész-gyárat a Wall Street Journal értesülései szerint.
Amerikában a tegnapi visszafogott pluszokat követően ma a munkanélküli segélykérelmek és a személyes jövedelmekről, kiadásokról szóló júliusi adat mozgathatja meg az árfolyamokat. Alapvetően Bernake-re vár a piac, a jackson hole-i konferencia lehet mérföldkő az elmúlt napok mozdulatlansága után.
Ázsiában sem láthattunk nagy mozgásokat a piacokon, 1 százalék körüli csökkenéssel zártak a főbb keleti indexek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!