Nincs pénze új gépekre az American Airlines-nak

Vágólapra másolva!
Elhalasztotta az American Airlines légitársaság repülőgép vásárlásait, mivel az amerikai igazságügyi minisztérium nem támogatja a US Airways-zel való egyesülést. A cég azért döntött a megrendelések felfüggesztése mellett, mivel csődközeli helyzetben van, és így csak drágábban tudna finanszírozást találni. Bár a részvények a pénteki kereskedésben 6 százalékkal szárnyalnak, az árfolyam még mindig 40 százalékkal alacsonyabban van mint augusztus elején.
Vágólapra másolva!

Elhalasztotta az American Airlines több repülőgépre vonatkozó megrendelését, mivel az amerikai igazságügyi minisztérium korábban bírósági keresetet adott be, hogy megakadályozza az American Airlines és a US Airways légitársaságok összeolvadását.

Arról hivatalos információk nincsenek, hogy pontosan milyen gépeket vett volna az American Airlines, de egyes sajtóértesülések szerint, Bombardier és brazil Embraer repülőkre szóltak a szerződések.

A cég azért függesztette fel megrendelését, mivel a minisztérium keresete miatt a társaság még nem került ki a csődvédelem alól, emiatt abban a konstrukcióban ahogyan szeretné, nem tudja finanszírozni a beszerzést. Más pénzügyi alternatívák pedig kedvezőtlenebb feltételeket jelentenének és jóval költségesebbek volnának.

A cég kisebb üzemanyag fogyasztású gépeket szeretett volna vásárolni, hogy csökkenteni tudja működési költségeit, és kikecmeregjen a csődközeli helyzetből. Azonban az igazságügyi minisztérium akciója megakasztotta ezt a folyamatot. Viszont még nincs lefutva a mérkőzés, hiszen múlt héten több amerikai állam döntéshozója is kiállt az összeolvadás mellett.

Az American Airlines anyavállalatának, az AMR Corp.-nak a részvényei 6 százalékkal szárnyalnak a pénteki kereskedésben, habár ezzel még mindig 40 százalékkal lejjebb van az árfolyam az augusztus eleji szintjétől. Egyébként az összeolvadás blokkolásának hírére a cég részvényei egy nap alatt elképesztő mértékű 45 százalékos zuhanást szenvedtek el.

Az AMR Corp. árfolyama (NYSE)

Forrás: investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!