A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Beragadt a rajtnál a magyar tőzsde

Vágólapra másolva!
Esik a Richter árfolyama miután olyan hír érkezett, hogy az USA-ban a gyógyszerügyi hivatal egyelőre nem adta meg a zöld utat a Richter Cariprazine nevű készítményének, mert további vizsgálatokat vár. A többi blue chip is gyengén teljesít eddig a nyugat-európai hangulatnak megfelelően.
Vágólapra másolva!

Másfél százalék feletti eséssel kezdte a napot a Richter, miután reggel érkezett a hír, hogy még nem kapta meg egyik készítménye a Cariprazine a zöld utat az amerikai gyógyszer és élelmiszer felügyelettől. Az OTP 0,8 százalékkal halad lefelé a korai órában, a Mol pedig egyelőre tegnapi záróárán pihen a Magyar Telekommal együtt.

A forint tegnap késő délutántól gyengülésbe kezdett és a 296,4-es szintek közeléből egészen 298 közelébe került az euróval szemben.

A nyugat-európai tőzsdék is mínusszal indítottak a tegnapi amerikai csökkenések után. A francia tőzsde áll a legrosszabbul, miután a megjelenő feldolgozóipari és szolgáltató szektorbeli beszerzési menedzserindex adatok a vártnál lényegesen gyengébben alakultak. Feldolgozó ipari PMI várt: 49,5, tény: 47,8. Szolgáltató szektor PMI: várt: 51,0, tény: 48,8.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

EUR/HUF árfolyam Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!