Nemzetközi TV-s szolgáltató-központot telepít Budapestre a Deutsche Telekom

Vágólapra másolva!
Az Üzletrész anyacégének az anyacégének az anyacége az értéknövelt TV-szolgáltatások hatékonyabb működtetésére hoz létre szolgáltatóközpontot Budapesten.
Vágólapra másolva!

A Deutsche Telekom International TV Service Center néven nemzetközi tévés kompetencia-központot hoz létre Budapesten, amely a Magyar Telekom részeként működik majd.

A regionális központ Magyarországon kívül a Horvátországban, Görögországban, Macedóniában, Montenegróban, Romániában és Szlovákiában folyó televíziós fejlesztési tevékenységet fogja majd össze, illetve az ezekben az országokban dolgozó mintegy 150 szakember munkáját koordinálja majd.

A DT leányvállalatainak ezekben az országokban mintegy 3 millió ügyfele van.

„Magyarországot elsősorban a helyi piacon szerzett tapasztalat, a televíziós szolgáltatások fejlettsége és a kedvező földrajzi helyzet miatt választották, de az is szerepet játszott, hogy a magyar kollégák televíziós technológiaismerete kiemelkedő” – mondta Thomas Staneker, a budapesti kompetencia-központ vezetője.

Két héttel ezelőtt, a T-Systems éves rendezvényén Kerstin Günther, a Deutsche Telekom technológiáért felelős alelnöke kiemelte, hogy külön fontosnak tartja, hogy a DT leányvállalatok közül a Magyar Telekomnak van a legnagyobb előfizetői bázisa a TV-s területen illetve hogy a hazai piacon halmozták fel a legtöbb szaktudást ebben a szektorban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!