Kétmilliárd forintból bővített az Ecseri Kft. Szolnokon

Vágólapra másolva!
Hazai és nemzetközi autóipari, gépipari-, és elektromos ipari nagyvállalatoknak gyárt alkatrészeket új, mintegy 2 milliárd forintból kialakított és berendezett szolnoki üzemében a ceglédi székhelyű Ecseri Kft.
Vágólapra másolva!

Kuttor György, az autóipari beszállító cég ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta: 5000 négyzetméter alapterületű gyártócsarnokot építettek fel és rendeztek be német, valamint olasz gyártmányú, piacvezető gyártók gépeivel a Szolnoki ipari parkban.

A kapacitásbővítésre 360, míg a technológiai fejlesztésre további 310 millió forint uniós pályázati forrást nyert a ceglédi székhelyű vállalkozás.

Előzetes becslések alapján 7 év alatt megtérülő beruházást a növekvő megrendelői igények tették szükségessé. Közelsége mellett azért döntöttek a Tisza-parti megyeszékhely mellett, mert itt a tervezett létszámbővítést figyelembe véve is rendelkezésre áll a kellő létszámú szakképzett munkaerő – tette hozzá.

A szolnoki telephely 31 fős induló létszáma szándékaik szerint 2014 végéig 100-ra emelkedik.

A vállalat teljes egészében magyar tulajdonú, mintegy 60 százalékban exportra – jellemzően német, francia, cseh és osztrák piacra termel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!