Rendületlenül erősödik a forint

forint
Vágólapra másolva!
A jóra forduló nemzetközi piaci hangulat a forintra is kedvező hatással van, így az euróval szembeni árfolyam már három havi csúcson áll. 306 alatt jár az EURHUF jegyzés.
Vágólapra másolva!
  • Utoljára június végén járt hasonlóan alacsony szinten a forint az euróval szemben. Jelenelg már 306 alatt mozog az EURHUF árfolyam.
  • A javuló általános piaci hangulat jót tett a magyar devizának is, bár a forint már az elmúlt napokban-hetekben a tőzsdéken látott lejtmenet ellenére is erősödni tudott. Ma pedig tovább halad lefelé.
  • Ezzel pedig áttörni készül a 306-os támaszt, és ha ez sikerülne, akkor a következő megálló 304 lehetne.
Forrás: Investor.hu, AmiBroker

  • Ráadásul nem csak az euróval szemben szerepel jól a forint, hanem a dollárral szemben is, aminek hátterében az általános dollár gyengülés játszik szerepet.
  • Ugyanis tegnap az amerikai jegybanktól olyan információk láttak napvilágot, hogy nem nézik azért olyan jó szemmel, hogy erősödik a zöldhasú, hisezn az rosszat tesz az exportnak, így pedig negatívan befolyásolja a gazdasági növekedést is. Ezért az euróval szemben kéthetes mélypontra gyengült a dollár, de például a japán jennel szemben is veszített értékéből.
  • Ezek hatására pedig az USDHUF keresztárfolyam is hasít lefelé, a hétfőn látott 247-es szinteknél már jóval lejjebb, 240 alatt járunk. Ezzel pedig elékezett az USDHUF a május óta formálódó emelekdő trendvonalához. Kérdés, hogy ezt képes lesz-e letörni.
Forrás: Investor.hu, AmiBroker
  • Ma teljesítményével peig a forint az egyik legjobban szereplő feltörekvő piaci deviza a dollárral szemben. A régióból pedig kétséget kizáróan az élen jár, hiszen csak a román lej közelíti meg ma.
Forrás: Investor.hu

Nem tolongtak a vevők a mai 12 havi diszkontkincstárjegy-aukción, ugynais a meghirdetett 40 milliárd forintos összegre csak 35,6 milliárd forintnyi ajánlat érkezett, így az ÁKK 33 milliárd forint értékben adott el a papírokból. Az átlaghozam 1,63 százalékon alakult, hasonlóan az előző aukcióhoz. Míg a tegnapi másodpiaci referencia hozamokhoz képest 5 bázispontos emelkedés látható.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!