Vágólapra másolva!
Ahogyan azt várni lehetett a tegnapi amerikai örömünnep után, Európában és így hazánkban is szép pluszokkla indult a kereskedés. Főleg az OTP ugortt, akire rá is fér a plusz a tegnapi zakó után.
Vágólapra másolva!
  • A tegnapi Fed-jegyzőkönyv elhozta a tőzsdékre a fellélegzést, ami Európában ma tudott realizálódni, így a vezető indexek rögtön egy százalék körüli pluszokba ugrottak, korrigálva némileg az elmúlt napokban felhalmozott mínuszokat.
  • Budapesten is hasonló a forgatókönyv, a BUX igyekszik feledtetni rossz sorozatát, a nyitás utáni percekben már egy százalékkal ugrik.
  • Főleg az OTP startolt kitűnően, a bankpapír már 1,8 százalékkal emelkedik (4098 forint), de a Mol-Richter-Magyar Telekom hármas sem teljesít rosszul. 0,8-1,1 százalékos pluszokat produkálnak.
  • A forintnak sem jött rosszul a hangulatváltás, bár a magyar deviza a megelőző napokban is jól teljesített, most kapott egy segítséget, amivel már 307 alatt jár az euróval szemben, ezzel június végi szinteken jár, de a dolláral szemben is szépen ereszkedik vissza (240,4 közelében mozog) az általános dollár gyengülésnek köszönhetően.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!