Profitfigyelmeztetés a Richtertől!

Richter
Richter napi grafikon
Vágólapra másolva!
Jelentős egyszeri pénzügyi vesztesége keletkezhet a Richternek az orosz vevőköveteléseken a negyedik negyedévben a rubel mélyrepülése miatt. A profitwarning hírére 4 százalékos mínuszba zuhant a Richter árfolyama. 
Vágólapra másolva!
  • Profitfigyelmeztetést adott ki délelőtt a Richter. A gyógyszercég közlése szerint a rubel mélyrepülése miatt jelentős egyszeri pénzügyi veszteségük keletkezhet a negyedik negyedévben az orosz vevőköveteléseiken.
  • A cég szerint a rubel leértékelődése az üzleti eredményük csökkenését okozhatja majd.
  • A társaság kiemeli, hogy szorosan figyelemmel követi az orosz gazdasági helyzet rendkívüli fejleményeit és mindent megtesz a gazdálkodást érintő negatív hatások mérséklésére.
  • Mint ismert, az orosz rubel hatalmas mélyrepülésen megy keresztül az elmúlt hónapokban, november óta például 50 százalékkal értékelődött le a dollárral szemben, és történelmi mélypontokon mozog az árfolyama.
  • A Richternek pedig jelentős orosz kitettsége van, amit ráadásul nem fedez. Mivel az orosz partnerekkel rubel elszámolásban van, a kimutatásait pedig forintban készíti, így a rubel zuhanása miatt a forintban kimutatott eredmények is nyomás alá kerülnek.
  • A profitwarning hírére már 4 százalékkal zuhan a Richter árfolyama. Ezzel kilenchavi mélypontra került a papír, amivel ráadásul egy fontos támaszt, a 3700 forintos szintet is letörte.
Richter napi grafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!