Vágólapra másolva!
A kedvező részvénypiaci hangulatban remekül teljesített ma az OTP, és a legjobban teljesítő blue-chipnek számított a hazai piacon. Az európai és amerikai tőzsdéken nagyobb emelkedések láthatók, miután Mario Draghi szavai meghozták a befektetők vételi kedvét. 
Vágólapra másolva!
  • Remekül teljesített ma az OTP, mely 1,8 százalékkal került feljebb a javuló nemzetközi részvénypiaci hangulatnak köszönhetően. A Mol 0,2 százalékot tudott megőrizni előnyéből a gyorsjelentését követően, a Magyar Telekom viszont elgyengült, és 0,6 százalékot esett. A Richter végül tegnapi záróértékénél fejezte be a kereskedést.
Forrás: Investor.hu

  • A kisebb társaságok részvényei közül a TVK 1,6 százalékos ugrás után 2008 októbere óta nem látott szintekre került, amit erős gyorsjelentésének köszönhet leginkább. A Graphisoft Park viszont 0,6 százalékos mínuszba csúszott vissza zárásra.
  • Ezek után a BUX végül 0,7 százalékos pluszban zárt, amivel régiós társaihoz hasonlóan teljesített. A cseh piacon ma nem volt kereskedés.
Forrás: Investor.hu

  • A forint tartja erejét, és változatlanul háromhavi csúcsánál, 303,3-nál mozog az euróval szemben. A dollárral szemben négyhavi csúcsnál (219), a svájci frankkal szemben szintén háromhavi csúcson (249) található a forint.
  • Az európai részvényindexek nagy emelkedésbe kezdtek, miután Mario Draghi EKB-elnök arról beszélt, hogy a jegybank akár már a következő ülésen további monetáris lazítást vezethet be. Az európai részvényindexek 0,5-2,1 százalék közötti pluszban mozognak zárás előtt, a legjobban az olasz FTSE/MIB teljesít, míg a német DAX a mezőny hátsó felében található.
Forrás: Investor.hu

  • Amerikában szintén emelkedés látható, az S&P 500 0,3 százalékot, a Dow Jones 0,4 százalékot erősödött, amivel történelmi csúcsaik közelében mozognak. A Nasdaq is jól teljesít, 0,9 százalékot ugrott, amivel kissé korrigálja az elmúlt napok mélyrepülését.
Forrás: Investor.hu

  • A jó hangulatot segítheti, hogy a múlt héten a vártnál kevesebb, 319 ezer új munkanélküli segélykérelem érkezett be az amerikai munkaügyi hivatalokba (várt: 325 ezer).
  • Az egyedi részvények közül a Ford 2,7 százalékos, a Barclays 7,6 százalékos pluszban mozog a felőlük érkező hírekre. A Tesla viszont 6 százalékot zuhant a tegnapi gyorsjelentésére, és a Deutsche Telekom is 0,4 százalékot veszített értékéből.
  • A Twitter 5,4 százalékot erősödött, miután a Morgan Stanley alulsúlyozásról egyenló súlyozásra módosította a rá vonatkozó ajánlását.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!