Biztos alapra építsük céljainkat

Vágólapra másolva!
Ahogy egy ház sem tud felépülni tervek nélkül, úgy a jövőnk sem. Meg kell terveznünk a részleteket és egy komplett folyamatot annak érdekében, hogy elérhessük céljainkat. A várt és váratlan eseményekre fel kell készülnünk és meg kell vizsgálnunk minden eshetőséget, hogy ne érhessenek bennünket kellemetlen és néha megoldhatatlan meglepetések.
Vágólapra másolva!

A pénzügyi jövőtervezés egy komoly szaktudást igénylő feladat, hiszen az egyszerű hétköznapi ember nem ismerheti a megtakarítások minden előnyét és kockázatait. Céljaink pontos és reális meghatározásához szintén hasznos egy szakember véleménye, hiszen csak akkor lehet jó egy befektetés, ha tudjuk mekkora hozamot, kamatot kapunk, mikorra jön össze a tervezett célösszeg, mekkora kockázatot vállalunk, és mikor nyúlhatunk hozzá pénzünkhöz.

Többet, biztonságosan

„Sokan azért keresnek, mert azt látják, hogy a mai banki megtakarítások igen kicsi haszonnal kecsegtetnek, hiszen a jegybanki alapkamat is 1,80 százalék április óta” – hangsúlyozza Germán Szilveszter, a Pénz-Zseni.hu Kft. jövőtervezője, és tulajdonosa. A betétek kamatai sem magasak, nagyon ritkán érik el a bruttó 3 százalékot. ha ebből levonjuk a kamat adót és az EHO-t, alig kapni 2,34 százalék nettó kamatot, és akkor nem beszéltünk még a tranzakciós adóról, ha ki is akarjuk venni a pénzünket. „Úgy látom, mostanában sokan szeretnének biztonságosan 5-8 százalék nettó hozamot elérni befektetéseikkel. Ez nem egy lehetetlen cél. A Pénz-Zseni.hu partnerei 99%-ban garantálják a biztonságot, ez annak köszönhető, hogy befektetési ajánlatainkat az értékalapú befektetések területén tesszük meg. Tehát a befektetett pénz fizikailag is létező és haszonnal működő ingatlanokba vagy hasonló értékekbe testesül meg” – emeli ki a szakember.

Számoljunk!

Ha valaki, ma felvesz 15 millió forintot 20 éves futamidővel, 5,3%-s THM-mel (Teljes Hiteldíj Mutató), akkor fizetnie kell minden hónapban 97.400 forint törlesztő részletet, és 20 év alatt összesen 23,4 millió forintot fog kifizetni a banknak. Ha nem történik közben semmi. Mennyivel barátságosabb az a módszer, amikor valaki félre rak minden hónapban 80 ezer forintot 10 évig 6 százalékos kamattal, és a tízedik évben kap 13,176 millió forintot? És ha közben szüksége van a pénzre, akkor azt bármikor kézbe veheti – összegzi Germán Szilveszter.

Hiánycikk

„Hosszas keresgélés után találtam rá nem rég arra a német ingatlanbefektetési piacra, ami szinte a mai napig ismeretlen Magyarországon. Azon dolgozom, hogy ezt a különleges lehetőséget megismertessem a magyar emberekkel, hiszen egy befektetési hiánycikkről van szó. Amit mi kínálunk, a legbiztonságosabbak egyike az európai pénzpiacon, és egy igen jó hozamokat termelő megoldás” – hangsúlyozza Germán Szilveszter. Hozzáteszi, ez egy olyan német befektetési lehetőség, ami már 30 éve elérhető Németországban, Magyarországon pedig 5 éve, de még mindig alig tud róla pár száz ember. Az évtizedek óta precízen és jól működő német gazdaság jogi háttere a legnagyobb biztonságot garantálják a befektetőknek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!