A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Még hétvégén is ellenőrizhet a NAV decemberben

Vágólapra másolva!
December elsejétől szilveszterig a forgalmas helyeken, piacokon, bevásárlóközpontokban, valamint az ünnepekre szervezett vásárokon a nap bármely időszakában, akár munkaidőn kívül és hétvégén is számítani lehet az adóellenőrökre.
Vágólapra másolva!

Az országos ellenőrzések a szezonális kereskedelemre és szolgáltatásokra fókuszálnak, jellemzően az ünnepek és a téli sportok határozzák meg a legfőbb területeket - derült ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közleményéből. Évek óta figyelik ilyenkor a csoki figurák, szaloncukrok árusítóit, a sportszer-kölcsönzőket és szervizeket a NAV munkatársai.

A szezonalitás nem zárja ki egyéb vállalkozások ellenőrzését,

így például a kisállat-kozmetikákba is betérhetnek a revizorok. Az ellenőrzések elsődleges célja a szabálytalankodók kiszűrése, valamint a vásárlók és a költségvetés érdekeinek védelme.

Amiket a legjobban figyelnek

Az ellenőrök többek között a szabályos bizonylatot, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az áru eredetét igazoló bizonylatokat vizsgálják majd. Bizonyos üzletekben forgalomszámlálásra is lehet számítani, amikor a NAV munkatársai a helyszínen kísérik figyelemmel a bevételek bizonylatolását és az adatokat összevetik az online pénztárgépek adataival.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!