Túlnyerték a kategóriájukat

pleo, pioneer
Így örültek az eredményhirdetésen
Vágólapra másolva!
Szétfeszítette a saját szűk kategóriája kereteit egy pici, teljesen innovatív banki megoldással foglalkozó dán fejlesztőcég, a Pleo. Nem a saját, a szakmán kívül unalmas területükön bűvölték el a zsűrit. Őket tartották a legjobbnak a bécsi startupfesztivál minden indulója között.
Vágólapra másolva!

Maguk is voltak pénzügyi alkalmazottak, sőt igazgatók, majd igen sikeres startupperek, mielőtt Niccolo Perra és Jeppe Rindom úgy döntött, a

„fizetek zsebből” és a kallódó blokk egyaránt fölöslegesen terheli a munkavállalókat,

legyen inkább passzé. Így hát tavaly megalapították a Pleót, valójában a magukhoz hasonló pici és fürge cégeknek. Legyen minden pénzügyi tranzakció sima és örömteli, ez az üzleti céljuk.

A Pleo terméke úgynevezett okos bankkártya céges költségekre: egy vállalat alkalmazottai pikkpakk mindent beszerezhetnek vele, ami a munkájukhoz kell, és míg a költés mederben marad, agynyűvő adminisztráció nincs, a korrekt könyvelés mégsem sérül.

Az alapítók, Niccolo Perra és Jeppe Rindom Forrás: pleo.io

Bár ennyi alapján még olyan gejl is lehetne a történet, mint egy szelet Sacher torta, a két lelkes dán valószínűleg nem a levegőbe beszél, ha olyan rangos eseményen tudták meggyőzni a szakértőket, mint a bécsi Pioneer.

Perra és Rindom egyébként veterán startuppernek számít,

nem ez az első ilyen vállalkozásuk, akkor kezdtek egy Tradeshift nevű céggel, amikor Dániában egyáltalán ébredezni kezdett a startupvilág.

Így örültek az eredményhirdetésen Forrás: Michael Holmes/Michael Holmes

A Pleón meg is látszik a tapasztalat: Koppenhága mellett Londonban is van irodájuk, a Seedcamp inkubátorház mentorálja, a Money 20/20 pedig az öt legígéretesebb fintech startupja közé választotta.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!