Brutálisan drágulnak az 5G képes telefonok

5G mobilhálózat, Ericsson
Ericsson engineers work on a 5G radio testbed booth during a demonstration at SingTel in Singapore on August 2, 2016. SingTel and Ericsson, the Swedish maker of wireless networking equipment, have teamed up to harness the potential of 5G technology in Southeast Asia. / AFP PHOTO / ROSLAN RAHMAN
Vágólapra másolva!
A OnePlus nevű kínai telefongyártó szerint az 5G (ötödik generációs mobil hálózat) kompatibilis telefonok már jövőre megérkeznek, azonban legalább 200-300 dollárral drágábbak lesznek, mint a mostaniak. Ennek bizonyára kevesen örülnek, hiszen idén a legtöbb gyártó csúcskategóriás készüléke gyakran a 400 ezer forintos ár fölé is bekúszott.
Vágólapra másolva!

Egyre több telefongyártó tervez jövőre piacra dobi 5G kompatibilis készülékeket, van, aki pedig már idén kiadja a sajátját. A OnePlus nemrég bejelentette, hogy már májusban érkezhet az 5G képes modelljük, az Apple viszont kivárásra játszik, és 2020-ig a legfrissebb hírek szerint nem fognak kijönni 5G kompatibilis telefonnal.

A OnePlus vezérigazgatója, Pete Lau szerint azonban jelentős árbeli különbségek lesznek a mostani 4G és a jövő évre tervezett 5G telefonok között. A The Verge azonban kiemeli, hogy nem minden okostelefon esetében lesz ekkora drágulás. A Qualcomm elnöke, Cristiano Amon például sokallta a 200-300 dolláros ártöbbletet, amelyet Lau említett.

Illusztráció Forrás: AFP/Roslan Rahman

Igazán pontos képet akkor fogunk kapni, amikor megjelenik az első 5G képes telefon, hiszen ehhez mérten árazhatják majd be készülékeiket a többiek.

A mobilszolgáltatók sem tudtak konkrét választ adni arra a kérdésre, hogy mennyibe fog kerülni egy 5G-előfizetés. Az AT&T és a Verizon még nem jelentette be az árazást, és nem is kívántak nyilatkozni ezzel kapcsolatban.

Pete Lau kiemelte, hogy a bizonytalanságok ellenére is minél hamarabb szeretnék elérhetővé tenni első 5G képes telefonjukat, mivel kereslet van iránta, ráadásul így több idő marad a fejlesztőknek, hogy kijavítsák a kezdeti hibákat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!