A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Még nem dőlt el, hogy minden légitársaságnál kötelező lesz-e a szájmaszk

parkoló repülőgépek, koronavírus, repülőtér, boneyard, Egyesült Államok, Kalifornia
This photo taken on March 28, 2019 shows planes from various airlines in storage at a 'Boneyard' facility beside the Southern California Logistics Airport in Victorville, California. - Some of the planes will be returned to service while others will be dismantled and scrapped at the facility. California with its dry desert climate is a perfect place to store surplus aircraft. (Photo by Mark RALSTON / AFP)
Vágólapra másolva!
A legnagyobb amerikai légitársaságok, köztük az American Airlines, a Delta Air Lines, a Southwest és a United Airlines nemrég bejelentették, hogy repülőgépeiken a teljes utazás ideje alatt kötelező lesz a védőmaszkok viselése. Ausztráliában viszont egészen másként vélekednek minderről.
Vágólapra másolva!

Nemcsak az utasokra vonatkozik az új szabályozás, hanem a személyzet tagjaira is. Kurt Stache, az American Airlines alelnöke bejelentette, hogy az új szabályozások május 11-én lépnek életbe. Ennél hamarabb tervezi a védőmaszk kötelező viselésére vonatkozó rendelkezések életbeléptetését a JetBlue, a Delta és a United. Ezeknél a vállalatoknál már május 4-től kötelező mindenkinek az arcmaszk. A Southwest május 11-től vezeti be, a Frontier pedig május 8-tól.

Ezzel szemben Ausztráliában egyenlőre sem a kormány, sem pedig a légitársaságok nem vezettek be a kötelező védőmaszk használatáról szóló szabályokat a repülőutaknál.

A Quantas, Ausztrália legnépszerűbb légitársasága, szerint még semmilyen döntés nem született arról, hogy milyen intézkedések lépnek életbe akkor, amikor feloldják az utazási korlátozásokat. A Quantas szerint meglehetősen csekély az esély arra, hogy valaki a fedélzeten kapja el a koronavírust, azonban az utasok biztonsága érdekében nagyobb távolságot hagynak majd az emberek között.

Illusztráció Forrás: AFP/Mark Ralston

A Nemzetközi Légiközlekedési Szövetség (IATA) azonban azt javasolja a társaságoknak, hogy az utazások újraindulásakor minden utas és a személyzet tagjai is használjanak megfelelő védőfelszerelést, azaz maszkot és bizonyos esetekben kesztyűt is.

Sok légitársaság arra bíztatja az utasokat, hogy csomagoljanak maguknak élelmet és vigyenek magukkal innivalót, hogy ezzel is csökkentsék az érintkezést a személyzettel.

Emellett a repülőgépeket is gyakrabban és alaposabban fogják fertőtleníteni, illetve a maximális utaslétszámot is csökkenteni fogják a járatokon.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!