A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
20:50TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
HUNAndrásfi Tibor
21:20VívásMohamed El Sayed-Tibor Andrasfi
NyílNyíl

Ausztrália lehet a nyertese az egyik technológiai gigavállalat legnagyobb befektetésének

Google
MOUNTAIN VIEW, CA - MAY 4: Google's headquarters in Mountain View, California is shown May 4, 2004. Google Inc., the world's No. 1 Web search provider, filed with U.S. regulators on April 29, 2004 to become a publicly listed company and sell as much as $2.7 billion in stock in a widely expected initial public offering. (Photo by David Paul Morris/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Google bejelentette, hogy a következő öt év során fennállásának legnagyobb mértékű, 740 millió dollár értékű befektetésre készül Ausztráliában. A részletekről a BBC számolt be.
Vágólapra másolva!

A technológiai gigavállalat által rendelkezésre bocsátott

összeget egy kutatási központ felépítésére, a felhőalapú számítástechnikai kapacitásának bővítésére,

valamint a helyi szervezetekkel létesítendő szoros együttműködés támogatására fordítják majd.

A projekt a Digitális Jövő Kezdeményezés nevet kapta és előreláthatólag 6.000 új, összesen pedig 28.000 munkahely betöltését segíti elő.

– nyilatkozta a gigavállalat vezérigazgatója, Sundar Pichai a kezdeményezést bejelentő rendezvényen Sydney-ben.

Illusztráció Forrás: Getty Images/David Paul Morris

Ausztrália miniszterelnöke, Scott Morrison, aki szintén részt vett a rendezvényen, támogatásáról biztosította a kezdeményezést:

A DivisionX Global ausztrál kiberbefektetési cég szintén üdvözölte a Google bejelentését, Joshua Kennedy-White, a cég igazgatója szerint ez hatalmas nyereség az ország technológiája számára.

A projekt elősegítheti az ország azon törekvését is, hogy a déli félteke Szilícium-völgyévé válhasson.

Jövőre veszi kezdetét a több-milliárd dolláros technológiai központ építkezése a főváros központjában,

amely a tervek szerint 2026-ban fejeződik majd be.

Habár az országról szóló nemzetközi hírek az utóbbi hónapokban attól voltak hangosak, hogy a nagy technológiai cégek nem fizetnek a helyi hírkiadóknak a platformjaikon megjelenő tartalmakért. Azzal is megvádolták őket, hogy támogatják a dezinformáció terjedését.

Az ausztrál parlamentben januárban tartott meghallgatások során a Google Australia ügyvezető igazgatója, Mel Silva azzal fenyegetőzött, hogy blokkolja keresőmotor működését az országban, hogy ne kelljen fizetnie a weboldalain közzétett tartalmakért.

A következő hónapban

Ausztrália a világon elsőként fogadott el olyan törvényt, amely előírja a nagy technológiai cégeknek, köztük a Google-nek és a Facebooknak, hogy fizessenek a platformjaikon megjelenő híranyagokért.


Emellett felhívások hangzottak el a Google keresőmotor dominanciájának csökkentésére az országban.

A múlt hónapban az ausztrál versenyszabályozó hatóság vezetője felszólította a Google-t, hogy telepítsen egy "választási képernyőt" az okostelefonokra, amely lehetőséget ad a felhasználóknak, hogy más keresőmotort választhassanak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!