A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Elon Musk viccnek tartja a hatóságok legújabb döntését Teslák visszahívásáról

Elon Musk A Tesla már idén elkészítheti a teljesen önvezető autóját
Vágólapra másolva!
A Teslánál ez a negyedik nyilvánosságra hozott visszahívás két héten belül, és a 11. visszahívás az elmúlt négy hónapban.
Vágólapra másolva!

Az Origo is beszámolt róla korábban, hogy több mint félmillió járművét vonja ki ideiglenesen az amerikai forgalomból a Tesla, mert az autókba telepített "Boombox" hangfunkció elfedheti a gyalogosokat figyelmeztető hangjelzéseket.

A Boombox funkció használatával a járművezetők előre beállított vagy egyéni hangokat játsszhatnak le. A 2020-as frissítés, akár azt is lehetővé tette a Tesla-sofőrök számára, hogy olyan zajokat sugározzanak, amely egy kecskét vagy épp egy hangos szellentést imitál.

Tesla Model Y (A kép illusztráció) Fotó: Koncz Márton - Origo

Az amerikai Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal (NHTSA) szerint

a Boombox funkció, amely lehetővé teszi a Tesla vezetőinek, hogy előre beállított vagy egyedi hangokat játsszanak le egy külső hangszóróból, miközben a jármű mozog, növeli az ütközés kockázatát.

A szabályozó kifejtette, hogy a funkció elnyomja a gyalogosoknak szóló jelzéseket, megsértve ezzel az Egyesült Államok biztonsági előírásait. Az NHTSA szerint minden elektromos és hibrid járműben kötelező a gyalogosok figyelmeztetése, tekintve, hogy az elektromos járművek csendesebbek, mint a belső égésű motorral felszerelt autók.

A Tesla-vezér azonban közösségi oldalán meglehetősen ironikusan bírálta a döntéshozókat, tweetjében egyenesen "vicces rendőrségnek" nevezve az Egyesült Államok Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatalát. Musk egy követőjének - azt, aki a Boombox visszahívásának okairól kérdezte - írta válaszként, hogy a humoros, helyi rendőrség kényszeríti arra, hogy visszahívja az autóit.

Elon Musk Forrás: AFP/Str

A vállalat ugyanakkor azt tervezi, hogy távolról fogja frissíteni a szoftverét a Boombox probléma megoldása érdekében, így a jármű tulajdonosoknak nem kell ellátogatniuk a szervízbe külön emiatt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!