A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
17:30KézilabdaHungary-Sweden
HUNMagyarország
20:35VízilabdaHungary-USA
NyílNyíl

Ezek minden idők legbizarrabb fagylaltjai

fagylalt
Vágólapra másolva!
Minden évszaknak megvan a saját, egyedi ízvilága, csemegéje. A sült gesztenye, a sütőtök az őszhöz kötődik, a forró mézes tea, forró csoki, forralt bor, a mézeskalács a tél nagy kedvencei, a medvehagyma, a húsvéti sonka a tavasz érkezését hirdeti, a nyár megunhatatlan slágere pedig a lángos mellett a hűsítő fagylalt. A gasztronómia mesterei ez utóbbit tekintve is egyre meghökkentőbb, különlegesebb, sőt mind bizarrabb megoldásokkal rukkolnak elő.
Vágólapra másolva!

Az idén egészen augusztus végéig zajló Ice Cream Project keretében a brit cukrászok számos olyan fűszerből vagy egyéb, az éléskamrában jellemzően megtalálható élelmiszerből varázsolnak jeges édességet, mint például a ketchup, a majonéz és a sült bab.

Az Ice Cream Project nem más, mint egy új koncepcióüzlet a londoni Belgraviában,

amely a fagylaltok, jégkrémek és sorbetek szokatlan választékát mutatja be, Anya Hindmarch divattervező kedvenc kultikus ételmárkáit ünnepelve.

A londoni Belgraviában működő különleges koncepcióüzlet:

Az üzletben 14-féle különleges íz közül választhatnak a vendégek, amelyeket a fentiek kívül még olyan alapvető élelmiszerek ihlettek, mint a sós szószok, ételízesítők, teák és a reggelizőpelyhek.

Ha fagylaltról van szó, az utóbbi időben egészen elképesztő kreációk is születnek:

Az ötlet másokat is megihletett, így a furcsábbnál-furcsább fagylaltok terén megindult a versengés a világ kísérletező kedvű cukrászmesterei között.

Mutatjuk, milyen merész ízötletek születtek a világ különböző pontjain:

Booger fagyi - Ez a takonyszínű fagylalt-különlegesség valójában csupa finom összetevőkből áll:

vaníliából, karamellből és pillecukor darabkákból,

amelyekhez zöld ételfestéket kevertek, ez adja ugyanis a desszert fura kinézetét.

Vanília fagyi – Ez így elsőre nem tűnik a megszokottól eltérő fagyinak, és nem is az íze adja a kuriózumát. Egy angol fagylaltkészítő gondolt egy merészet, és a vaníliás receptjéhez hozzáadta azokat a fehérjeforrásokat, amelyek segítségével a medúzák fényt bocsátanak ki. Ennek köszönhetően ez a desszert fogyasztás közben világítani kezd.

Müzli fagyi - Ez a kukoricapehellyel megszórt gabona és tej ízű édesség sokkal inkább emlékeztet egy közkedvelt reggeli fogásra, mint desszertre.

Pizza fagyi – Egy philadelphiai cukrászda két kedvelt étel (a pizza és a fagylalt) elegyítésével megalkotta

a paradicsom, bazsalikom, oregánó, só és fokhagyma felhasználásával

készülő pizza ízű fagylaltot.

Pizza fagyi Forrás: Shutterstock

Hideg verejték fagyi - Háromféle paprikával és kétféle csípős szósszal készül ez a szuperfűszeres fagylalt, amitől perzselően forró lesz az ember szája. Édesszájúaknak nagyon nem ajánlott ez a "desszert".

Tigrisfarok fagyi – Megnyugtatunk mindenkit: az édesség készítése során egyetlen állatnak sem esett baja. A narancs ízű, fekete édesgyökérmártással kevert fagylalt a tigrisre emlékeztető színéről kapta a nevét.

Tigrisfarok fagyi Forrás: Shutterstock

Kismadár fagyi – Egy tokiói fagylaltozóban veréb és papagáj „ízű" fagylaltokat is kínálnak. A fagyik alkotórészei közé tartoznak a madarak kedvelt csemegéi: gyümölcsök, dió és különböző magvak.

Kismadár fagyi Forrás: Shutterstock

Sajtos makaróni fagyi – A Van Leeuwen fagylaltgyártó cég limitált kiadású specialitása a tejszínnel, tejjel, nádcukorral, tojássárgájával és rengeteg sajtporral készülő fagylalt.

Sajtos makaróni ízű fagyi Forrás: Shutterstock

Cheetos Flamin' Hot fagyi – A Texasban közkedvelt chips íz világát idéző jeges desszert

édes tejszínes alappal, és morzsolt Flamin' Hot Cheetos chipsszel készül

- turmix formájában is fogyasztható.

Rózsaszín limonádé fagyi – Ez a desszert tökéletesen adja vissza a frissen facsart citromos limonádé hűsítő ízét, amelyet a pezsgő és pattogó cukorkák tesznek még élvezetesebbé.

Hálaadásnapi vacsora fagyi – Az egzotikus név mögött valójában egy

paradicsommal, burgonyával és zöldbabbal megszórt tojássárgás vaníliafagylalt van,

amelyet csípős szósszal és kristálycukorral "koronáznak meg".

Kecskesajtos - vörös cseresznyés fagyi - A fanyar sült cseresznye és a krémes kecskesajt finom kombinációjából készülő hideg desszert a Jeni's Splendid fagylaltozó specialitása, ennek köszönheti a cég a hírnevét is.

Kecskesajtos cseresznyés fagyi Forrás: Shutterstock

Aranyrög fagyi – Az Alaszkában található Coppa cukrászda vendégeinek nagy kedvence ez a hűvös édesség, amelyben a vanília alapú pudingos krémet keverik össze étcsokoládé darabkákkal és 24 karátos aranypehellyel.

Nagyi édesburgonyás rakott krumplija ízű fagyi – Ez a gömb alakú desszert barna cukros pekándiós kekszmorzsával, karcolt pillecukorral és sült édesburgonyával készül.

Forrás: Foxbusiness, Nationalgeographic és Tasteofhome

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!