A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1

Mintegy 40 ezer pályát alakítottak ki a világ legunalmasabbnak tartott sportjához

Sony Open in Hawaii - Final Round GettyImageRank2 Horizontal GOLF SPORT
HONOLULU, HAWAII - JANUARY 16: Hideki Matsuyama of Japan walks on the 17th green during the final round of the Sony Open in Hawaii at Waialae Country Club on January 16, 2022 in Honolulu, Hawaii. Cliff Hawkins/Getty Images/AFP (Photo by Cliff Hawkins / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A golfot a laikusok egy része gyakran kifejezetten unalmas sportnak tartja, míg a hozzáértők - és persze a szenvedélyes golfozók - szerint épp ellenkezőleg, és valójában egy nagyon izgalmas dologról van szó. Az mindenesetre biztos, hogy a golf nem csak drága, de viszonylag helyigényes is. Az Egyesült Államokban található a világ összes golfpályájának majdnem fele, amivel az USA magasan vezeti a nemzetközi rangsort. Egy friss összesítésből az is kiderül, hogy melyik európai országban található a legtöbb pálya.
Vágólapra másolva!

Az Amerikai Egyesült Államokban található a világ majdnem 40 ezer golfpályájának közel fele, pontosan 43 százaléka.

Az USA-ban ugyanis 16.752 darab pályát alakítottak ki, amivel messze megelőz minden más országot.

A második helyen Japán áll 3169 pályával, míg a harmadik Kanada lett, 2633 golfpályával – derül ki a Golf Monthly összesítéséből.

Miként a Statista ábráján is látható,

a negyedik helyre Anglia került 2270 pályával, amivel a szigetország magasan listavezető az európai országok körében.

Az európai államok között előkelő helyen szerepel még Németország (1050 pálya) és Franciaország (804 pálya).

A legtöbb golfpályával rendelkező országok toplistája Forrás: Statista

A golfpályák kapcsán azonban

évek óta felmerül egy nagyon súlyos probléma, nevezetesen a vízfelhasználás.

Ahogy ugyanis világszerte egyre nagyobb gondot jelentenek a szárazságok, az elképesztően vízigényes, és elsősorban a gazdagok szórakoztatására szolgáló golfpályák ellen sokan felemelték a szavukat.

Az Egyesült Államokban például

egyetlen Palm Springs-i pályának akkora napi vízigénye van, amennyit egy átlagos amerikai család négy év alatt használ el.

A golfvilág ezzel szemben úgy érvel, hogy a pályák igyekeznek alkalmazkodni a változó helyzethez. Az amerikai golfpályákat tömörítő szervezet például jelezte, 2020-ban 29 százalékkal csökkent a vízfelhasználásuk a 2005-ös szinthez képest, mivel folyamatosan dolgoznak a fenntartható vízgazdálkodás fejlesztésén.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!