A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
20:50TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
HUNAndrásfi Tibor
21:20VívásMohamed El Sayed-Tibor Andrasfi
NyílNyíl

Megvan az első európai vállalat, amely 500 milliárd dollárt ér

Horizontal HEADSHOT PRESS CONFERENCE BUST SPEECH
LVMH Group CEO Bernard Arnault gestures as he delivers a speech during the Viva Technology event dedicated to start-up development, innovation and digital technology, on June 16, 2017, in Paris. (Photo by GEOFFROY VAN DER HASSELT / AFP)
Vágólapra másolva!
Az LVMH, a Louis Vuitton és a Moët & Chandon pezsgő mögött álló francia luxuscikk-csoport lett az első európai vállalat, amely elérte az 500 milliárd dolláros piaci értéket, köszönhetően a gazdagok körében a csúcskategóriás márkák iránti fellendülő keresletnek.
Vágólapra másolva!

A MarketWatch amerikai piaci hírportál beszámolója szerint az LVMH piaci tőkeértéke a hétfői kereskedés során elérte a 452,2 milliárd eurót (500,5 milliárd dollár). Hétfőn 0,1 százalék emelkedéssel, 902 eurón zárt, ezzel a piaci tőkeértéke 447,6 milliárd euró volt a nap végén.

Bernard Arnault, a cég vezérigazgatója Forrás: AFP/Geoffroy Van Der Hasselt

Az idei első negyedévben éves összevetésben 17 százalékkal, 21,04 milliárd euróra emelkedett az árfolyamingadozásoktól és vállalati akvizíciós hatásoktól megtisztított, úgynevezett organikus bevétele az első negyedévben részben a kínai egészségügyi korlátozások feloldásának hatására, illetve annak következtében, hogy a légi utasforgalom növekedése miatt megugrott az értékesítés a vámmentes üzletekben.

Az LVMH részvényei idén eddig 30 százalékkal emelkedtek, ezzel bekerült a világ legértékesebb tőzsdén jegyzett vállalatainak top 10-es listájára.

Bernard Arnault vezérigazgató, aki 35 évvel ezelőtt társalapítója volt a luxuscikkeket gyártó csoportnak, nemrégiben gyermekeit nevezte ki kulcsfontosságú pozíciókba a vállalaton belül. Januárban legidősebb gyermekét, Delphine-t nevezték ki a birodalom második legnagyobb márkájának, a Christian Diornak a vezetőjévé. Testvérét, Antoine-t pedig az LVMH-t és az Arnault család vagyonát irányító holding vezetésére kérték fel.

Három kisebbik gyermeke szintén fontos állásokat tölt be a vállalaton belül. Alexandre Arnault a Tiffany egyik vezetője, Frédéric Arnault a TAG Heuer vezérigazgatója, míg legfiatalabb testvérük, Jean Arnault a Louis Vuitton óraosztályának marketing- és termékfejlesztési vezetője.

Forrás: The Guardian

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!