Nagy bejelentést tett az MVM és a Magyar Fejlesztési Bank

Vágólapra másolva!
A hazai vállalkozások energiaköltségeinek csökkentése és energiafelhasználásuk optimalizálása érdekében a Magyar Fejlesztési Bank és az MVM Optimum a piacon egyedülálló együttműködést kötött. Ennek keretében az energiahatékonysági beruházásokból elérhető hitelesített energiamegtakarításokból „extra” pénzbevételben részesülhetnek a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások.
Vágólapra másolva!

Az MFB és az MVM Optimum közösen kialakított szolgáltatása az MFB zöld hitelprogramjában résztvevő cégek számára nyújt további segítséget. Az MFB Vállalati Energiahatékonysági Hitelprogram azért jött létre, hogy a magyar vállalkozások minél szélesebb körben valósítsanak meg olyan beruházásokat, amelyek az energiaköltségeik csökkentését, ezáltal jövedelmezőségük és versenyképességük növelését célozzák.

„Az MVM Csoport kulcsszerepet játszik hazánk dekarbonizációs céljainak megvalósításában, és elkötelezett a zöld átállás mellett. A 2035-ig terjedő stratégiánk sarokköve, hogy aktívan hozzájáruljunk a magyar vállalkozások energiahatékonyságának fejlesztéséhez. 

Ahhoz, hogy a fenntartható működés ne csak lehetőség, hanem valóság legyen számukra, támogatnunk kell őket az energiahatékony megoldások alkalmazásában. Együttműködve a vállalatokkal, biztosíthatjuk, hogy mindannyian szerepet vállaljunk a jövő tisztább, fenntarthatóbb energiarendszerének kialakításában

– mondta Mátrai Károly, az MVM Csoport vezérigazgatója.

business, kézfogás, üzlet
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock

„A vállalkozások költségstruktúrájában európai szinten jelentős szerepet játszik a működésükhöz szükséges energia. Az MFB – alapvető küldetésének megfelelve – arra törekszik, hogy olyan programokkal, lehetőségekkel segítse a vállalkozásokat, melyek révén kiszámítható környezetben és versenyképesebben dolgozhatnak, lehetőséget teremtve a fejlesztési, beruházási tervek megvalósítására is” – mondta Dr. Sipos-Tompa Levente, az MFB Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Az együttműködés lényege, hogy

 az MVM Csoport tagjaként az MVM Optimum – mint a Magyar Fejlesztési Bank hivatalos partnere – ingyenes tanácsadással, valamint pénzügyi támogatással segíti elő a zöldberuházások megvalósítását.

Az MFB Vállalati Energiahatékonysági Hitelprogram keretében finanszírozásban részesülő ügyfél az MVM Optimum közreműködésével az Energiahatékonysági Kötelezettségi Rendszer (EKR) és az energiahatékonysági beruházásokból elérhető hitelesített energiamegtakarítások (HEM) révén 

úgy részesülhet pénzügyi támogatásban, hogy az ügyfelet sem az energiamegtakarítás hitelesítésének magas költsége, sem az értékesítés nehézsége nem terheli.

Az egyedülálló együttműködésnek köszönhetően elérhető „extra” bevétel utólagosan akár 10-20 százalékkal is mérsékelheti az energiahatékonysági beruházások költségeit.

Az MVM Optimum és az MFB vállalati közleménye szerint a részletes tájékoztatás az MFB és az MVM Optimum együttműködéséről ezen az oldalon található, az MFB Hitelprogrammal és a pénzügyi támogatással kapcsolatban pedig az MFB Vállalati Energiahatékonysági Hitelprogram, illetve az MVM Optimum weboldalán érhető el további információ.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!